NA SASTANKU KOD HANA: Pljuštale optužbe između Radončića i Izetbegovića, Dodik govorio o kreditima

Aktuelno

Svi političari na sastanku sa Hanom, a prisutni su bili predstavnici svih parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske i Federacije BiH, govorili su po jednom, samo su Bakir Izetbegović i Fahrudin Radončić govorili po dva puta, međosobno se optužujući za laži i podmetanja.

Nakon sastanka komesara Evropske unije za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanesa Hana sa liderima stranaka u ponedjeljak u Sarajevu, tek su se rijetki odvažili da stanu pred kamere.

Ništa čudno, jer domaći političari odavno građanima nemaju šta da poruče a da to ne bude niz izrečenih floskula. Evropski put BiH za njih nikada nije ni bio prioritet jer se kosi sa njihovim interesima ili, bolje rečeno, interesima njihovih partija i privatnog biznisa.

Zanimljivo je da je lider SBB-a, Fahrudin Radončić, pred tv kamerama iznio niz kritika na račun vlasti, kao da u toj vlasti nikad nije ni učestvovao.

– Kazao sam da rad paraobavještajnih službi, pritisak na javne servise, zloupotrebe obavještajnih i policijskih agencija nisu jedan od standarda evropskog puta, što niko ne spominje. Spominju se samo akcize i neke druge stvari. Mislim da je nakon ovog sastanka s ljudima iz EU mnogo jasnije kakva je situacija ovdje – rekao je Radončić.

Izvori Istinito navode da je Radončić bio najglasniji i tokom sastanka i da je, najvećim dijelom, kritikovao lidera SDA i člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

– Radončićevi istupi su bili do te mjere degutantni da se i sam Johanes Han hvatao za glavu, navodi izvor Istinito koji je prisustvovao sastanku.

Naime, Radončić je zaprepašćenom Hanu rekao da je Bakir Izetbegović svojevremeno štampao 20.000 knjiga u kojima je nabrajao navodne dokaze za njegov kriminal. ž

Ni Izetbegović nije ostao dužan, pa je Hanu, koji je u nevjerici vrtio glavom, objasnio “ko je Radončić”.

– Ovaj čovjek je, gospodine Han, vlasnik novina koje uporno blate mene i moju porodicu i optužuju me za kriminal, rekao je Izetbegović.

On je čak optužio Radončića za pokušaj podmetanja vreće sa biserima na aerodromu, kako bi ga kompromitovao u javnosti.

Svi političari na sastanku sa Hanom, a prisutni su bili lideri i predstavnici svih parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske i Federacije BiH, govorili su po jednom, samo su Bakir Izetbegović i Fahrudin Radončić govorili po dva puta, međosobno se optužujući za laži i podmetanja.

Izvor Istinito navodi da nije bilo međusobnih optužbi i svađe između političkih lidera iz Republike Srpske, pa je se stekao utisak da su dostojanstveniji od federalnih.

Ipak, dominantna tema, barem kakda je u pitanju lider SNSD-a i predsjednik RS Milorad Dodik u pitanju, bio je – novac!

– Dodik je pokazao da njega interesuju samo akcize i da se što prije ispune uslovi MMF-a kako bi se mogli uzimati novi krediti, navodi izvor Istinito.

Ističe da to jasno ukazuje da su ekonomski problemi u Republici Srpskoj eskalirali i da vlast nema načina da riješi finansijsku krizu drugačije osim da se ponovo zadužuje.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *