NS RS zatražila izmjenu zakona o praznicima

Aktuelno

Narodna Skupština Republike Srpske zatražila je od Vlade RS da u skupštinsku proceduru uputi izmjene i dopune zahtjeva o praznicima RS.

Nedjeljko Čubrilović, predsjednik Narodne Skupštine, je nakon upravo završenog skupštinskog kolegijuma rekao da je to zatraženo u sklopu razmatranja Odluka Ustavnog suda BiH o obustavi održavanja referenduma i preispitivanju odluke o 9. januaru kao Danu republike.

“Kolegij konstatuje da je u toku postupak sprovođenja Odluke Ustavnog suda o 9. januaru”, rekao je Čubrilović.

Čubrilović je rekao da je na kolegijumu razmatran plan rada za četvrti kvartal, te da je u tom kvartalu predvviđeno i mijenjanje zakona o praznicima.

Nenad Stevandić, podpredsjednik Narodne skupštine RS, pojasnio je da na Kolegijumu nije zatražena sjednica o održavanju referenduma, što znači da je referendum u nedjelju, kao i što je planirano.
Predstavnici Koalicije Domovina, koji su jedini bili protiv usvojenih zaključaka Kolegija Narodne skupštine RS, tražili su dosljedno provođenje odluke Ustavnog suda BiH o Danu republike, istrajavajući u tome da je 9. januar neprihvatljiv za Bošnjački narod.

nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *