Dodik: Volju naroda ne može poništiti administrativna mjera

Aktuelno

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da su samo naivni mogli da vjeruju da se volja jednog naroda, kroz istorijsku težnju za slobodom i stvaranjem Republike Srpske, može poništiti jednom administrativnom mjerom.

Komentarišuću današnji sastanak u Banjaluci predstavnika bošnjačkih političkih partija na kojem će, kako je najavljeno, biti ukazano na odluku Ustavnog suda BiH o proslavi 9. januara kao Dana Republike Srpske, Dodik je istakao da je Ustavni sud politički na kojem se odluke donose preglasavanjem.

“Tri stranca i dva Bošnjaka, koji su na strani političke zloupotrebe Ustavnog suda, preglasavanjem su degradirali snagu tog suda, ali Republika Srpska je svojim zakonom i sprovedenim referendumom jasno precizirala i pokazala šta je volja ovog naroda”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Dodik je naglasio da, bez obzira na političke razlike između partija sa sjedištem u Republici Srpskoj ili predstavnika tih partija kao nosilaca vlasti, niko nije izostao na polaganju vijenaca poginulim borcima povodom Dana Republike.

“To govori o okupljanju oko ideje koja se zove Republika Srpska i to neće prestati”, poručio je Dodik.

Predsjednik Srpske ističe da su ove godinu na proslavu Dana Republike pozvani i ambasadori, od kojih će neki doći, neki ne, ali od kojih su se neki drznuli da pišu šta vlast u Srpskoj treba da radi.

“Jedna od ambasadorki, koja nije Amerikanka, napisala je kako mi treba da odustanemo od 9. januara. To je isto kao kad bih je napisao da u njenoj zemlji treba da odustanu od dana republike”, naveo je Dodik.

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić zakazao je za danas u Banjaluci sastanak sa poslanicima Koalicije “Domovina” u Narodnoj skupštini Srpske i bošnjačkim delegatima u Vijeću naroda, na kojem će zauzeti stav o proslavi Dana Republike Srpske.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *