Borac VRS poručio Dodiku i ostalim političarima: Ne kiti se mojim perjem!

Aktuelno

Imate vi gospodo političari, svoj dio posla, na kojem niste odmakli od početne pozicije ni jedan pedalj. Vaš posao se zove održavanje, unapređenje i razvoj RS i on se ne radi slaveći!

Srpski borac koji je više puta ranjavan tokom rata u BiH, nije mogao mirno da posmatra kako političari zloupotrebljavaju patriotska osjećanja građana Republike Srpske tokom proslave 9. januara, Dana Republike, pa im je poslao jasnu poruku – da se ne kite tuđim perjem i ne uzimaju zasluge koje im ne pripadaju.

Banjalučanin Leontij Ševčuk na svom Fejsbuk profilu objavio je tekst koji možda ponajbolje ilustruje odnos vlasti u Republici Srpskoj prema njenim građanima i bivšim borcima, koji prenosimo u cjelosti:

Proslava Dana Republike Srpske: Ne kiti se mojim perjem!

A lijepo si jutros rekoh da ću danas držati jezik za zubima, kulirati u svoja četiri zida, slušati „Dan republike“ od Zabranjenog pušenja i truditi se da me se ne dotiče… Ali, stiže mi poruka od poznanika. Čovjek mi čestita praznik i ja mu potpuno pristojno odvratih. I, istovremeno se pojača moja želja da se izjasnim i kažem ono što mislim.

Gospodin predsjednik Dodik nam preko glasila poručuje: „Slavimo 9. januar jer čuvamo Republiku Srpsku!

U potpunosti sam zagovornik ideje o osamostaljenju RS, a zatim o pripajanju Srbiji. Ali, nije mi jasno zašto Milorad sada nastoji da slavljenjem očuva Srpsku? Pa taj posao je već obavljen! I nije postignut slavljenjem, već ratovanjem! I nije on ratovao, već narod i vojska Republike Srpske.

Poslije izgradnje i očuvanja u ratnim stradanjima, pogibijama, ranjavanjima, sakaćenjima i sličnim mukama, narod i vojska su njemu i njemu sličnima u nedostatku kvalitetnijih političara dali da održava, unapređuje i razvija Srpsku!

Na slici koju sam postavio uz ovaj tekst se vidimo – vozač tenka Neđeljko R.(ranjen u potkoljenicu gelerom granate 120 mm) i ja (ranjen gelerima te iste granate u grudi i podlaktice), a slika nas nišandžija tenka G. Stojčević (ranjen gelerom u stomak, tačnije, direktno u bubreg). I pored očiglednih problema koje smo imali sva trojica, nisam dozvolio ni njima ni sebi povlačenje tenka iz kontakta sa neprijateljem sve dok i zadnji vojnik iz prateće pješadije nije izvučen na sigurno. Škripeći zubima ispoštovali su moju komandu do kraja. Čekajući sanitet da dođu i zakrpe nas, da mi ne bi kolabirali od bolova, zamajavao sam ih insistiranjem da se slikamo.

Meni i mojim saborcima ovo nije bila jedina tegoba toga rata. Ranjavan sam dva puta, pogađan u tenk osam puta raznim protivtenkovskim projektilima, a više od 50 % mojih saboraca je ranjavano od jedan do tri puta u toku tih četri i po godine. A sada bi neko da ponovo radi naš posao (izgradnja i očuvanje RS), mada smo ga već u potpunosti uradili.

E, zajebi to! Imate vi gospodo političari, svoj dio posla, na kojem niste odmakli od početne pozicije ni jedan pedalj. Vaš posao se zove održavanje, unapređenje i razvoj RS i on se ne radi slaveći!

Zasucite rukave i zapnite! Jer razvoj i unapređenje Srpske sigurno nisu iseljavanje mlađeg stanovništva u potrazi za prosperitetom, odliv školovanih medicinskih radnika u strane zemlje, negativna stopa nataliteta, najniža od svih zemalja bivše Jugoslavije, finansijska davanja ugroženim kategorijama stanovništva, invalidima i hendikepiranima itd…

Svima ostalima koji su radili i uradili svoj dio posla, a to su narod i vojska Republike Srpske, a među njima i moji saborci, želim sretan Dan RS!

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *