Dodik: Danas razmišljam o referendumu, ne o krivičnim prijavama

Aktuelno

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je došao u rodne Laktaše kako bi se izjasnio na referendumsko pitanje.

On je na glasanje došao zajedno sa suprugom Snježanom i sinom Igorom.

Na svoje glasačko mjesto u Domu kulture u Laktašima Dodik je stigao malo prije 10 časova.

Predsjednik RS, je na pitanje novinara da li će reći Vučiću i Nikoliću da su pogriješili u izjavama da je referendum nepotreban, rekao je da neće nista reći da li su pogriješili.

– Danas je referendum i svečarski dan, sve informacije govore da su sva biračka mjesta otvorena i da nema nikakvih problema tokom glasanja. Izlaznost je veća nego sto je uobičajno u ovo vrijeme kada je redovno glasanje na izborima – rekao je Dodik.

Predsjednik RS izjavio je da bi njegov odgovor Tužilastvu BiH povodom hapšenja bio “da je pobjeda zagarantovana na referendum i da ako neko hoće da hapsi neka hapsi čitav referendum”.

– Referendum je danas za nas praznik i građani širom RS to doživljavaju na taj način. Ništa ne treba da ga dovodi u pitanje. Kao sto vidite cijela RS je mirna, stabilna i tako će ostati do kraja dana- rekao je Dodik.

On je dodao da danas misli samo o glasanju i referendumu, a ne o mogućm krivičnim prijavama koje neki u BiH najavljuju.

Dodik je rekao da danas svečani dan i da će se večeras vjerovatno radovati rezultatima.

On je istakao da je zadovoljan što će građani da se opredijele na referendumsko pitanje i posebno na činjenicu da se sve održava u stabilnoj i mirnoj atmosferi.

Ljudi na glasačkim mjestima izražavaju radost zbog prilike da mogu da glasaju i pozivam sve da izađu do kraja dana na referendum.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *