JOŠ JEDAN PRELETAČ: Borislav Bojić napustio SDS!

Aktuelno

Član Glavnog odbora SDS Borislav Bojić istupio je danas iz Kluba poslanika te stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i najavio da će ubuduće djelovati kao samostalni poslanik.

Bojić je u toku obraćanja u Parlamentu BiH potvrdio ono o čemu se već danima spekuliše u javnosti, da će visoki funkcioner opozicije “promijeniti stranu”.

Ove spekulacije je demantovao predsjednik SDS Vukota Govedarica, tvrdeći da nisu tačni navodi medija da će Bojić napustiti stranku.

Bojić je novinarima u Sarajevu rekao da smatra da se stranka udaljila od ideje koja se zove SDS i da je jedan broj ljudi “stranku doveo u tešku poziciju”.

– Ne može stranka da djeluje samo na relaciji Marijin dvor – Lukavica, posebno kada je riječ o odnosu prema Krajini i krajiškim kadrovima. To je duže vrijeme prisutno u SDS-u i ne želim da nosim odgovornost za SDS. Smatram da tu odgovornost trebaju da nose oni koji su SDS doveli u ovu poziciju, rekao je Bojić tokom skupštinske pauze.

Bojić je potvrdio da je izlaskom iz Kluba napuszio i SDS, ističući da “čim izađete iz Kluba izađete i iz stranke”.

– Već duže vremena moji stavovi koje sam iznosio unutar stranke vrlo često nisu bili korespodentni sa stavovima drugih u stranci. U posljednje vrijeme to je prevršilo svaku mjeru, rekao je Bojić.

Dodao je i da nije obavijestio rukovdstvo SDS o ovom potezu, već da će to saznati od medija. O svom budućem angažmanu u nekoj drugoj političkoj opciji, nije govorio.

Borislav Bojić je bio član Glavnog odbora SDS, a posljednjih godina obavljao je funkciju potpredsjednika stranke, a u više navrata je bio poslanik u NS RS i PS BiH. Bio je predsjednik Boračke organizacije RS u dva mandata, počev od 1996. godine.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *