Banjalučani peti dan traže pravdu za Davida

Aktuelno

Banjalučani su se po peti put okupili na Trgu Krajine gdje su zajedno sa porodicom Davida Dragičevića zapalili svijeće i zatražili pravdu i istinu o njegovoj smrti.

Davidovi prijatelji i poznanici performansom su ponovili da neće dozvoliti da ovaj slučaj ostane nerazriješen.

“Zar je potrebno da se desi ovakva tragedija da bismo se probudili. Kad smo se već probudili sad nećemo stati. Zašto ste nam u toku istrage sugerisali pretragu Vrbasa.

Ako ste sve vrijeme imali snimak na kojem sada tvrdite da je David. Gospodo, krijete li nešto? Zašto su se informacije o lokaciji na kojima je David navodno učestvovao danima mijenjale i zašto je policija nije dematntova ili potvrdila bilo koju informaciju?

Zašto se određeni prijavljuju sa konkretnim informacijama o Davidu tek nakon ovoliko vremena. Ako je Davidovo tijelo nađeno nakon nekoliko dana u Crkvenoj, gdje se nalazilo proteklih dana nakon njegovog nestanka ako znamo da je taj teren pretražen nekoliko puta.

{youtube}rktW30_cCe4{/youtube}

Pokažite nam snimak pekoteke gdje se konkretno vidi da je to David. Da li možemo da dobijemo izjavu čistačice Tržnice o tuči momka koji je prijavila u nedjelju ujutro kako je ranije navedeno? Umjesto forenzičara na Davidovom slučaju rade patolozi. Zašto ne možemo da dobijemo tačno vrijeme njegove smrti. Zar se u ovolikom gradu telefon može locirati, a ne izgubljeni čovjek”, neka su od postavljenih pitanja.

David Dragičević (21) nestao je u Banjaluci u noći između 17. i 18. marta, a njegovo tijelo je pronađeno u koritu rijeke Vrbas 24. marta.

Do sada su dvije obdukcije pokazale da je uzrok smrti utapanje, ali su pronađene i povrede na njegovom tijelu, za koje još uvijek nije utvrđeno kako su nastale.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač juče je rekao da je dosadašnja istraga o smrti dvadesetjednogodišnjeg Davida Dragičevića iz Banjaluke pokazala da nema elemenata krivičnog djela, odnosno da nije ubijen.

Porodica je otvorila račune za prikupljanje sredstava kojim će, kako je najavio Davidov otac, platiti pravni tim u ovom slučaju. Prema njegovim riječima, javnost će konstantno imati uvid u stanje računa.

mondo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *