Dabić: Ne bojte se ničega!

Aktuelno

Protest “Pravda za Davida – Stop nerasvijetljenim ubistvima” u Banjaluci nastavljen je i danas u 18. časova puštanjem balona sa natpisima “Istina i pravda za Davida” sa Trga Krajine.

Okupljeni građani zahtjevaju istinu o stradanju mladića Davida Dragičevića (21) čije je beživotno tijelo pronađeno 24. marta u rijeci Vrbas, na mjestu gdje se kanal Crkvena ulijeva u ovu rijeku. Roditelji sumnjaju u dosadašnje rezultate istrage nadležnih institucija prema kojim je uzrok smrti njihovog sina utapanje.

Banjalučanin Dragan Dabić, u ime Davora Dragičevića, oca pokojnog Davida, koji je danas u Sarajevu, podsjetio je da je danas mjesec dana od kako je nesrećni David otišao od kuće i više se nije vratio. Dabić je ponovo zatražio od nadležnih da se konačno oglase o ovom slučaju.

Dabić se osvrnuo na spornu pres konferenciju i izjave koje su dali nadležni, a posebno na izjavu da se David udavio u Crkvenoj što je ocijenio nemogućim.

Pozvani su svi građani BiH da dođu 21. aprila na veliki protest na Trgu Krajine i da se ne boje ničega.

“Sigurnosti ionako nema, straha nema, a ostalo nam je ovo malo od države pa da je sačuvamo”, rekao je Dabić.

Pročitana su i pisma podrške u kojima se kritikuje vlast uz komentar da „narod ćuti kako bi sačuvao posao, svoju djecu“.

“Evo nas ovdje, poniženi i bez odgovora. Dijelite nas po svemu. Postali smo neka druga Banjaluka, a ne ona u kojoj mladići i djevojke sjede uz Vrbas do kasno u noć. Sada sve češće u Vrbas gledamo sa suzama. Koliki monstrum može biti kada se ocu i majci uskrati odgovor na pitanja ko, kako i zašto im je ubio dijete”, dio je iz pisma.

Ne zanima nas zašto je pušio marihuanu već koje je pjesme volio. Pravda i istina za Davida i Banjaluku, navedeno ja na okupljanju.

 

Srpskainfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *