Istragu o Davidovom ubistvu preuzela Uprava kriminalističke policije

Aktuelno

Istragu o smrti Davida Dragičevića danas je od Uprave za organizovani i teški kriminalitet preuzela Uprava kriminalističke policije, koja će formirati novi tim i analizirati sve što je do sada urađeno u ovom predmetu.

U Naredbi Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koju je Davidov otac Davor Dragičević objavio na fejsbuk grupi “Pravda za Davida”, navodi se da se od danas završava sva nadležnost Uprave za organizovani i teški kriminalitet i da se ona više neće uključivati u ovaj predmet.

– Uprava kriminalističke policije će u potpunosti preuzeti predmet i nastaviti rad na istom, a po analizi dosadašnjih aktivnosti u istrazi mogu pokrenuti proces iz početka, ukoliko za tim postoji potreba, stoji između ostalog u naredbi.

Navedeno je i da će načelnik Uprave Siniša Kostrešević formirati ekipu inspektora sa kojima će raditi na ovom predmetu.

Prema naredbi, Kostrešević će svakodnevno kontaktirati sa porodicom Dragičeivć i predočiti im dokaze i detalje do kojih su došli u istrazi, kao i eventualne nove činjenice koje budu utvrđene u istrazi.

U vezi sa nastavkom istrage, Davor Dragičević je danas razgovarao sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom.

– Razgovarali smo kao dva roditelja, predsjednik i ja i na istoj smo strani, objavio je Dragičević u grupi “Pravda za Davida”.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *