SDS poziva MUP RS da povuče saopštenje

Aktuelno

Srpska demokratska stranka pozvala je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske da povuče današnje saopštenje u kojem prijeti da će protiv Davora Dragičevića podnijeti krivičnu prijavu zbog „svakodnevnih prozivki i neutemeljenih optužbi na račun rukovodstva i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske“.

U saopštenju, SDS podsjeća visoke funkcionere Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske da ih je narod birao i da narod ima pravo da kritikuje njihov rad.

Kako se navodi u saopštenju SDS-a, podnošenje krivične prijave Davoru Dragičeviću je podnošenje krivične prijave protiv svih građana koji s njim svakodnevno traže pravdu i istinu na banjalučkom Trgu Krajine, ali i u ostalim gradovima Republike Srpske.

SDS dalje navodi da Davor Dragičević mirno i dostojanstveno traži pravdu za svoga sina koji je nastradao pod više nego sumnjivim okolnostima i u toj potrazi neprestano naglašava da su za smrt njegovog sina krivi pojedinci, a ne ustanove. Kako su naveli, iza Davora Dragičevića i „Pravde za Davida“ ne stoje ni opozicija ni stranci, već građani koji nemaju povjerenje u institucije Republike Srpske.

Srpska demokratska stranka poziva Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske da omogući dolazak Davoru Dragičeviću u Narodnu skupštinu Republike Srpske bez pritisaka i prijetnji. Institucije Republike Srpske moraju da služe narodu, a ne da se postavljaju iznad njega, navodi se u saopštenju SDS-a.

 

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *