Lukač: Meni da je neko ubio dijete, znam šta bih uradio!

Aktuelno

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač izjavio je tokom obraćanja poslanicima Narodne skupštine RS na posebnoj sjednici posvećenoj bezbjednosti i tragičnoj smrti Davida Dragičevića, da je obraćanje njegovog oca pred parlamentom “očito pripremljeni performans”.

– Nismo čuli ko je ubica. Meni da je neko dijete ubio, a da institucije neće da urade, znam šta bih uradio, rekao je Lukač i upitao:

– Ko ima pravo da optužuje u ovoj državi za teška krivična djela bez ijednog dokaza? – upitao je Lukač i dodao da odbija sve i jednu stavku koju je Davor Dragičević iznio pred parlamentom.

– Sve što je ovdje iznio Davor je laž, rekao je Lukač.

Lukač je većinu svog izlaganja posvetio iznošenju optužbi na račun novinara Slobodana Vaskovića i zaprijetio mu podnošenjem krivične prijave zbog navodnog iznošenja neistina. Ministar je Vakovića, koji je na svom blogu pisao o ubistvu Davida Dragičevića nazvao “strašnim blogerom” i optužio ga da vodi “neku svoju istragu”.

– Slobodan Vasković usmjerava Davora Dragičevića, pored ostalih ljudi iz političkog života koji sa njim sjede po kafanama, rekao je Lukač.

Ministar unutrašnjih poslova optužio je za miješanje u istragu i bivšeg policajca Borislava Radovanovića, za kojeg je naveo da je suspendovan, “bolestan i koji je tri puta liječen”.

On je naveo da Vasković “teroriše svojim pisnajem Republiku Srpsku” i da je “mrzi je iz dna duše” i dodao da ga štiti ambasador SAD.

– Ambasadorica ne dođe kod predsjednika ni kod predsjednice vlade RS, već sjedi sa Vaskovićem. Od njega dobija informacije, naveo je Lukač, koji je u nastavku izlaganja iznio policijsku verziju događaja u noći tragične smrti Davida Dragičevića.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *