Porodici Rađen prijećeno zatvorom ako ne priznaju da su bili u LJUBAVNOJ VEZI sa Davidom

Aktuelno

Poligrafista Ismet Katana iz Sarajeva brutalno je juče prijetio Đorđu Rađenu i njegovoj supruzi Viktoriji Banda-Rađen da će im oduzeti dijete i poslati ih u zatvor ako oboje ne priznaju da su bili u ljubavnoj vezi sa nastradalim Davidom Dragičevićem.

Navedeno je ovo u saopštenju Zajedničke advokatske kancelarije „Dragan Stupar, Aleksandar Čorni“ iz Banjaluke, pravnih zastupnika porodice Rađen.

Kako saznaje portal Srpska Info, Okružno javno tužilaštvo Banjaluka je, iako je MUP RS već obavio poligrafska ispitivanja, naložilo novo ispitivanje i angažovalo Ismeta Katanu. Međutim, Tužilaštvo je u odgovoru za portal Srpskainfo odbacilo sve optužbe.

Katana se javio na naš poziv, a kada smo ga upitali da komentariše teške optužbe na njegov račun kratko je rekao da nema vremena i prekinuo vezu.

Porodica Rađen je vlasnik kuće u Ulici Velibora Janjetovića Janje broj 11, koja je opljačkana u noći između 18. i 19. marta.

Te kobne noći je, podsjećamo, nestao David Dragičević (21), a njegovo tijelo je pronađeno 6 dana kasnije u riječici Crkveni. Kod njega je, objavio je MUP RS, nađen dio nestalih predmeta iz kuće Rađenovih.

Đorđe Rađen je, kako je saopšteno iz advokatske kancelarije, priveden u Okružno tužilaštvo Banjaluka kako bi bio podvrgnut poligrafskom ispitivanju u svojstvu svjedoka u vezi sa predmetom “David Dragičević”.

Iskaz je uzimao Ismet Katana, poligraf iz Sarajeva, koji je “navodio i prijetio Đorđu Rađenu prije početka poligrafskog ispitivanja, a i po okončanju poligrafskog ispitivanja”.

Radjen advokat saopstenje David Dragicevic Foto RAS Srbija

– Konstantno je vršen pritisak da prizna kako je bio u emotivnoj (ljubavnoj) vezi sa Davidom Dragičevićem – navedeno je u saopštenju, gdje se dodaje da je Rađenu prijećeno višedecenijskim zatvorom i da svog sina od 18 mjeseci, koji će biti smješten u Dom za nezbrinutu djecu, više neće vidjeti.

Rađen je zadržan 5 sati u podrumu Okružnog tužilaštva Banjaluka, “sa ciljem da prizna sve ono što mu je govorio da prizna Ismet Katana iz Sarajeva”.

Isti dan je u svojstvu svjedoka saslušana i supruga Đorđa Rađena, Viktorija Banda-Rađen.

– Neposredno prije početka poligrafskog ispitivanja, Ismet Katana je pitao Viktoriju Bandu-Rađen iz kog razloga je ona obukla majicu kratkih rukava, jer će joj on pokazati zatvorske ćelije u kojima je hladno i zbog kojih mora da pripremi topliju garderobu. Takođe, prije poligrafisanja, majci djeteta starog 18 mjeseci je rekao da neće više vidjeti svoje dijete, da je ova država surova i da će dijete završiti “ko zna gdje” – stoji u saopštenju Zajedničke advokatske kancelarije „Dragan Stupar, Aleksandar Čorni“.

SrpskaInfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *