U banjalučkim noćnim klubovima policija pronašla drogu i nesertifikovane zaštitare

Aktuelno

Tokom policijske racije u dva noćna kluba u centru Banjaluke sinoć su uhapšene dvije osobe kod kojih je pronađena droga. Policija je utvrdila i da četiri radnika na poslovima obezbjeđenja u tim klubovima nisu imali potrebne sertifikate.

Iz Policijske uprave Banja Luka potvrđeno je da su pronađene određene količine “spida” i kokaina, kao i mrvilica za marihuanu, a da su dvije osobe lišene slobodne zbog ispitivanja na okolnosti pronalaska opojne droge i utvrđivanja odgovornosti.

Nezvanično, ove policijske akcije su izvršene u noćnim klubovima “Fabrika” i “Drama” koji se nalaze u strogom centru Banjaluke, a za koje se pretpostavlja da u vlasničkoj strukturi imaju i članove porodice Dodik.

“Fabrika” se nalazi u suterenu RK “Boska”, dok se drugi klub, “Drama”, u kojem je za Novu godinu nastupala Ceca koja je u Banjaluku došla helikopterom Vlade RS, nalazi u poslovnoj zoni “Čajavec”.

Zanimljivo je da je ova racija uslijedila nedugo nakon istupa narodnog poslanika Adama Šukala, tokom posljednje sjednice Narodne skupštine RS, posvećene stanju bezbjednosti u Banjaluci i RS nakon ubistva studenta Davida Dragičevića.

Šukalo je reagujući na izjave ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača, koji je naveo da je pokojni David bio uživalac droge, upitao ministra otkud droga na ulicama Banjaluke.

– Optužili ste Davida da je narkoman. A od koga je on kupovao drogu u Banjaluci? Od koga djeca u Banjaluci kupuje drogu? Zašto ne procesuirate narko klan? Šta oni rade u Banjaluci? Meni je glava u torbi dok ovo govorim. Da li se novac od prodaje narkotika ulaže u neke projekte u Srpskoj – upitao je Šukalo.

Podsjećamo, pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske 15. aprila zaplijenili su na području Banjaluke više od kilogram čistog kokaina.

U dugo pripremanoj akciji uhapšeni su Banjalučani Mirče Kerkez (33) i Srđan Velimirović (22), te Nikola Gajić (22) iz Laktaša.

Izvori Istinito navode da je tokom saslušanja jedan od uhapšenih priznao da za jedan vikend u Banjaluci proda kilogram kokaina, a da mu radnim danima “lošije ide”.

Kakva poruka i kome se šalje ovom racijom, pitanje je na koje treba da odgovori ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač.

Istinito

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *