GO SDS: Govedarica jednoglasno podržan za novog predsjednika SDS

Aktuelno

Glavni odbor SDS na današnjoj sjednici u Istočnom Sarajevu jednoglasno je podržao prijedlog Predsjedništva te stranke da Vukota Govedarica bude izabran za novog predsjednika SDS.

Vanredna izborna skupština SDS-a biće održana 23. oktobra u Banjaluci kada će biti zvanično izabran novi predsjednik stranke.

“Glavni odbor SDS-a odlučio je da kandidat za predsjednika stranke bude Govedarica”, rekao je novinarima potpredsjednik SDS-a Milovan Bjelica.

Dosadašnji predsjednik stranke Mladen Bosić podnio je ostavku 8. oktobra na sjednici Glavnog odbora SDS-a u Doboju, a ova sjednica je prekinuta i nije postignut konsenzus o novom predsjedniku stranke.

Bosić je tada za svoje nasljednike predložio Vukotu Govedaricu, Milana Miličevića i Radu Savića jer, kako je rekao, želi mlađe kadrove na čelu stranke.

Bosić je na čelo SDS-a došao poslije opštih izbora 2006. godine, kada je zbog loših izbornih rezultata sa te funkcije smijenjen Dragan Čavić. Bosić je tada podnio ostavku na funkciju zamjenika predsjednika.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *