Pritisci na “Pravdu za Davida”: Daniela dala otkaz u firmi!

Aktuelno

Daniela Daca Ratešić-Došen, jedan od lidera grupe “Pravda za Davida” od danas je bez posla, jer nije željela više da trpi pritiske svog poslodavca zbog angažmana oko organizovanja protesta, pa je dala otkaz.

Samo nekoliko časova uoči početka velikog skupa “Pravda za Davida”, koji se večeras od 18.00 časova održava u Banjaluci, od Daniele je zatraženo da danas popodne službeno ide na teren i to pri kraju radnog vremena, što je ona odbila uz obrazloženje da ima privatnih obaveza.

Iako su u njenom preduzeću ” Sani optik” znali da je Daniela aktivista grupe “Pravda za Davida” i da se danas održava skup na Trgu Krajine, još jednom su pokušali da izvrše pritisak na nju.

– Već tri mjeseca vrše pritisak na mene računajući da ću sama dati otkaz, kaže Daniela i dodaje da će sada još energičnije i odvažnije učestvovati u aktivnostima “Pravde”.

Javnost je proteklih dana mogla da se uvjeri kolikom pritiscima su izloženi članovi grupe “Pravde za Davida” i koliko je laži posredstvom medija pod kontrolom SNSD-a plasirano ovih dana. Opstrukcije su sveprisutne, a jedna od njih je pokušaj da se na Trgu Krajine organizuje turnir u malom fudbalu, za šta je bio i pripremljen tepih od vještačke trave koji je danas ipak uklonjen.

“Pravda za Davida” večeras na centralnom gradskom trgu u Banjaluci organizuje treći veliki skup na kome će zatražiti da se utvrdi istina o okolnostima pod kojima je ubijen 21-godišni student David Dragičević, kao i ko su nalogodavci i organizatori ubistva.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *