Dodik položio zakletvu

Aktuelno

Novoizabrani član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Milorad Dodik položio je zakletvu pred narodnim poslanicima.

Dodik je u obraćanju rekao da se nakon dva mandata predsjednika RS osjeća ponosno jer je ispunio sve ciljeve očuvanja RS.

– Moja politika se ne mijenja, mijenja se samo radno mjesto. Broj osvojenih glasova me čini ponosnim, ali je to velika obaveza da radim predano za RS. To je opomena da nikad ne zaboravim ko me izabrao. Ako meni i vama naša zemlja Republika Srpska ne bude iznad svega, bićemo na krivom putu – rekao je Dodik.

Dodik je obećao da ni jedna njegova odluka u Sarajevu neće biti moguća bez konsultacija sa institucijama RS.

– Srpska će biti centar mog djelovanja i u Predsjedništvu. Ono što nije interes RS ne može biti ni interes BiH. Ako budem preglasan zatražiću vašu pomoć. Insistiraću da se Dejtonski sporazum primjenjuje u punom obliku. Potrebno je doći do političkog dogovora za vraćanje nadležnosti. Zalagaću se da izabrani predstavnici preuzmu svoju odgovornost. Kolonijalna vlast visokog predstavnika umrtvila je mogućnost dogovora u BiH. Zalagaću se za zatvaranje OHR – dodao je Dodik.

Novi i odlazeći predsjednik RS, Željka Cvijanović i Milorad Dodik, nakon obraćanja u NSRS sele se u Palatu Republike gdje će biti svečana primopredaja dužnosti.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *