Namješten konkurs za direktora Inspektorata RS!

Aktuelno

Prema uslovima novog konkursa, direktor Republičkog inspektorata može da bude i lice sa završenim Medicinskim fakultetom, ali samo smjer – farmacija! Upravo onaj koji je završila aktuelna v.d. direktorica Danijela Batar!

Republička uprava za inspekcijske poslove RS nedavno je raspisala konkurs za izbor direktora Inspektorata. Po svemu sudeći, v.d. direktorica Inspektorata Danijela Batar, u strahu da neće zadržati fotelju jer ne ispunjava uslove konkursa, poništila ga je, izmijenila Pravilnik o sistematizaciji i raspisala novi konkurs.

Prema uslovima novog konkursa, direktor Republičkog inspektorata može da bude i lice sa završenim Medicinskim fakultetom, ali amo smjer – farmacija! Upravo onaj koji je završila aktuelna v.d. direktorica Danijela Batar!

Serija poteza v.d. direktorice Inspektorata izazvala je nevjericu i među zaposlenima, koji kažu da je sve ovo smiješno, ali i žalosno jer Inspektorat je institucija koja ne može da funkcioniše na način da se zaobilazi zakon.

Zaposleni u Republičkoj upravi za inspekcijske poslove su u čudu i pitaju se kako ova institucija može efikasno da se bori protiv korupcije i sive ekonomije, kada na čelu ima osobu koja “osim bahatosti i nesposobnosti nema ni jedan potreban kvalitet da vodi Inspektorat RS.

U pismu radnika Inspektorata navodi se da je riječ “o velikoj bahatosti osobe koja zna da joj neko stoji iza leđa, ili o elementarnom neznanju”.

– Svaka čast svima, ali ovo je institucija koja mora da funkcioniše i koja nije baš idealno mjesto za uhljebljavanje nesposobnih partijskih miljenika i miljenica. Pogotovo onih koji misle da su iznad zakona i da mogu tim da se bave pred očima zaposlenih kojima je posao uočavanje nepravilnosti. Ona nije u stanju da se izbori sa papirima za konkurs, a postavljena je na čelo jedne ovakve institucije, koja treba da se bori protiv nekih od najvećih problema ovog društva. Ljudi joj se smiju, kažu da će angažovati nekog da joj pomogne sa papirima, da nas ne sramoti – kažu zaposleni u Inspektoratu, koji nisu željeli da im objavimo identitet.

Batarova je kadar Socijalističke partije, a počela je da radi kao pripravnik u Inspektoratu prije tri godine. Očito je da po svaku cijenu želi direktorsku fotelju u čemu ima i podršku Vlade RS koja joj je odobrila novi Pravilnik o sistematizaciji.

Istinito

Tagged

2 thoughts on “Namješten konkurs za direktora Inspektorata RS!

  1. Neslažem se sa pojedinim,što blate našu uvaženu direktoricu,a evo i zašto? Vi svi dobro znate da je sve u ovoj državi uništeno,nešto znanjem,a više neznanjem.Ja smatram da nama treba što više direktora-doktora na izvršnim funkcijama,Nije važno što ona nezna finansije ili matematiku,valjda neko ima da je završio ekonomsku školu smer knjigovodstvo.Ta ista direktoorica će naučiti od tih radnika.Kada nauči od tih radnika,ti isti radnici su prvi za ostrel.Pošto je sve bolesno smatram da ovakav direktor može da sa svojim antibotikama da poboljša taj sistem za propast.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *