Borenović na kongresu CDU sa nasljednicom Angele Merkel

Aktuelno

Predsjednik Partije demokratskog progresa /PDP/ Branislav Borenović, prisustvovao je Kongresu Hrišćansko-demokratske unije Njemačke (CDU) koji je održan u Hamburgu.

Tokom kongresa, Borenović je razgovarao sa Anegret Kramp-Karenbauer, koja je nakon 18 godina na čelu CDU zamijenila Angelu Merkel.

-Za CDU, našu sestrinsku stranku, ovaj kongres je imao istorijski značaj, a Angela Merkel je s čela stranke otišla na dostojanstven i veličanstven način. Osim čestitke na izboru za liderku CDU, najače stranke u Njemačkoj i Evropi, najznačajnija tema razgovora sa Kramp-Karenbauer bila je jačanje i do sada uspješne i bliske saradnje naše dvije stranke – rekao je Borenović.

-Pored vođenja stranke, novoj predsjednici CDU najveći izazov će biti izbori za Evropski parlament, provođenje stranačkog programa koji, između ostalog, podrazumijeva jačanje njemačke ekonomije, te trgovinski, bezbjednosni i migrantski izazovi s kojima se Njemačka suočava – dodao je predsjednik PDP-a.

Osim susreta s Kramp Karenbauerovom, Borenović je u Hamburgu razgovarao i s Dejvidom Mekalisterom, potpredsjednikom CDU i članom Evropskog parlamenta, Ralfom Brikhausom, šefom Kluba poslanika CDU/CSU u njemačkom parlamentu, Doris Pak, uticajnom funkcionerkom CDU i predsjednicom organizacije žena Evropske narodne stranke i Jadrankom Joksimović, ministarkom za evropske integracije u Vladi Republike Srbije.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *