Potvrđen identitet oca koji je ubio djecu u Bihaću, istraga se nastavlja

Aktuelno

Istražne radnje u vezi s jučerašnjim tragičnim događajem u kojem je tridesetsedmogodišnji A.S. u bihaćkom prigradskom naselju Mali Lug u poslijepodnevnim satima ubio troje svoje maloljetne djece, te potom vješanjem izvršio i samoubistvo, nastavljaju se i danas.

“Policijske patrole upućene na mjesto događaja, konstatovale su kako je A.S. rođen 1981. godine u Cazinu, u porodičnoj kući u Bihaću ubio troje vlastite maloljetne djece, nakon čega je počinio i samoubistvo. Uviđajne radnje na licu mjesta obavili su istražitelji sektora Kriminalističke policije pod nadzorom nadležnog tužioca iz Tužilaštva USK, te utvrdili da se radi o trostrukom ubistvu i samoubistvu. Istražne radnje oko ovog događaja nastavljaju se i danas”, potvrdila je portparol MUP-a USK Snežana Galić.

Članovi porodice su o ovom događaju juče obavijestili Policijsku stanicu u Bihaću oko 17 sati, nakon čega su pripadnici sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK) na licu mjesta konstatovali ubistvo i samoubistvo.

Iz Gradske uprave Bihać potvrđeno je da će dan sahrane troje ubijene djece biti proglašen Danom žalosti na području ovog grada.

(N1)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *