Govedarica: Skupština će odrediti kuda ide SDS

Aktuelno

“Sa mnom nije niko ništa dogovarao niti može tako nešto dogovoriti. Neka skupština odredi ko i kuda će dalje da vodi stranku”, kazao je Govedarica, komentarišući tvrdnje da je postignut dogovor da prepusti stranku.

U Banjaluci danas će biti održana Skupština SDS na kojoj će biti raspisani unutarstranački izbori, a biće pokrenuto i pitanje ostanka Vukote Govedarice na čelu stranke.

Pojedini mediji, pod kontrolom vlasti, raznim spinovima danima se bave dešavanjima unutar SDS-a u čemu im pomažu i pojedinci iz te stranke koji se grčevito bore da Govedarica podnese ostavku i da SDS po principu tzv. Obrenove grupe iz Doboja udjenu u veliku koaliciju, predvođenu Savezom nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika.

Otuda i tvrdnje, u izvorima bliskim vlasti, da u potpunosti još nije izvršena konačna podjela resora u vladi i da ima “mrvica vlasti” kod Dodika i za njih ali pod uslovom da smijene Govedaricu sa mjesta predsjednika SDS-a, koji je jednim dijelom i izgubio izbore za predsjednika zbog, kako je i sam rekao, unutrašnje izdaje stranačkih kolega.

Zanimljivo je da te zahtjeve ispostavljaju upravo oni pojedinci iz SDS za koje se od ranije šuškalo, a što se posebno pokazalo na ovim izborima, da “šuruju” sa vrhom SNSD-a. Najglasniji u tim zahtjevima su pojedinci iz Sarajevsko romanijske regije i Semberije, koji bi krenuli putem tzv. Obrenove grupe ljudi, ali pod “zastavom SDS-a”.

Komentarišući razne medijske tvrdnje, kao i izjave pojedinaca da treba da prepusti mjesto predsjednika SDS-a nekom drugom, Govedarica je rekao u izjavi BN TV da se radi o izmišljotinama.

“Sa mnom nije niko ništa dogovarao niti može tako nešto dogovoriti. Neka skupština odredi ko i kuda će dalje da vodi stranku”, kazao je Govedarica, koji, iako je izgubio izbore za predsjednika RS ima znatnu podršku u javnosti upravo zbog jasnog stava da neće u koaliciju sa onima koji su RS opljačkali i ekonomski je ugrozili.

Delegati skupštine danas će donijeti odluku o unutarstranačkim izborima, a treba da se formira i komisija koja će da sprovede izbore na terenu. Novo rukovodstvo i organi stranke biraće se na proljeće.

Dobri poznavaoci prilika tvrde da će danas biti zahtjeva i za kolektivnim podnošenjem ostavki članova Predsjedništva SDS-a, a neće biti iznenađenje i ukoliko bude i grupnih napuštanja Skupštine po uzoru tzv. Obrenove grupe u Doboju.

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *