Govedarica: Savez za promjene prekida sve kontakte sa Dodikom i SNSD-om

Aktuelno

-Savez za promjene prekida sve kontakte sa Miloradom Dodikom i SNSD-om, jer se Dodik ne ponaša kao predsjednik Republike Srpske nego kao diktator, izjavio je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica, nakon sastanka predstavnika Saveza za promjene koji je održan u Banjaluci.

Govedarica je rekao da će Savez za promjene formirati pravni tim koji će analizirati koje korake dalje treba preduzeti. On je pozvao načelnike opština u kojima je pobijedila opozicija da ne dijele narod kao što to čini Dodik.

-I do sada smo imali priliku da vidimo kako se Dodik ponaša prema svojim neistomišljenicima, čime je rušio ustavni poredak u Republici Srpskoj, ali je za nas ovo izuzetno zabrinjavajuće jer se dešava nakon izbora i njegove trijumfalne pobjede. Ovo je užas koji mora da prestane, rekao je Govedarica.

Predsjednik SDS-a je dodao da se Vlada sada pokušava “oprati” od Dodikovih stavova tako što će u četvrtak u Istočnom Sarajevu održati sjednicu sa načelnicima opština sa područja Sarajevsko-romanijske regije.

Govedarica je u ime SzP-a zatražio od Vlade Republike Srpske da bude vlada svih građana, bez obzira ko je načelnik opštine.

Predstavnici Saveza za promjene oštro su kritikovali predsjednika RS Milorada Dodika koji je nedavno na stranačkom skupu u Banjaluci rekao da Vlada RS neće pomagati opštine u kojima nije pobijedila vladajuća koalicija.

Govedarica je ponovio da neće ići na sastanak kod Dodika.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *