Dodik saopštio imena SNSD-ovih ministara u novoj Vladi RS

Aktuelno

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik saopštio je da će njegova stranka u novoj Vladi RS imati osam ministara i premijera, dok će ostali resori biti podijeljeni na DNS, Socijalističku partiju, stranku Nedeljka Čubrilovića koja je u formiranju, dok će po jedno ministarstvo dobiti Ujedinjena Srpska Nenada Stevandića i NDP Dragana Čavića.

Dodik je rekao da će u novoj Vladi ostati dosadašnji ministri: unutrašnjih poslova Dragan Lukač, pravde – Anton Kasipović, Zlatan Klokić na mjestu ministra za ekonomske odnose i regionalnu saradnju, a Srebrenka Golić na mjestu ministra građevinarstva.

Prema njegovim riječima, novi ministar finansija trebalo bi da bude Zora Vidović, poljoprivrede Boris Pašalić, zdravlja Alen Šeranić, dok će Srđan Rajčević biti na čelu novoformiranog Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo.

– Želimo da nastavimo sa izgradnjom puteva, te bi do polovine naredne godine trebalo da dogovorimo sa partnerima izgradnju auto-puta od Doboja do Modriče, Brčkog, Bijeljine i sve do Drine, rekao je Dodik poslije sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a, koja je danas održana u Banjaluci.

Dodik je rekao da je na sjednici Izvršnog komiteta SNSD bilo riječi i o izborima koji će biti održani u lokalnim zajednicama.

Nakon sjednice Izvršnog komiteta, u toku je sjednica Predsjedništva SNSD.

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *