Dodik isključio Kalabića iz SNSD – Nije mu to jedini loš potez, odgovara Kalabić

Aktuelno

Član Glavnog odbora i član Predsjedništva SNSD-a Drago Kalabić isključen je iz svih organa i članstva u ovoj stranci, objavila je Srpska novinska agencija.

SRNA navodi da je Kalabić isključen “zbog kršenja Statuta, odstupanja od politike i programa stranke, te rušenja ugleda SNSD-a”.

Kalabić je večeras za Istinito rekao da ga još niko iz stranke nije obavijestio o isključenju i da mu je jasno da Dodik nema drugi odgovor, zbog čega je i postupio tako kako je postupio.

– Nije mu to pametno, ali nije to jedini loš potez koji je Dodik napravio, kratko je prokomentarisao Kalabić za Istinito i dodao da će se o svemu izjasniti sutra.

Kalabić je na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva SNSD oštro kritikovao lidera stranke Milorada Dodika zbog proširivanja vladajuće koalicije i načina na koji je ona formiranao, kao i zbog , po njegovom mišljenju, lošeg sastava nove Vlade RS.

– Kako te nije sramota, šta to radiš!? – rekao je Kalabić obraćajući se Dodiku tokom diskusije o budućoj vladajućoj koaliciji koju uz SNSD, DNS i Socijalističku partiju, čine još i Ujedinjena Srpska, NDP i stranka Nedeljka Čubrilovića u osnivanju (DEMOS).

Kalabić smatra da je ova koalicija uspostavljena izričitom voljom predsjednika SNSD Milorada Dodika, da o njoj nisu odlučivali organi partije, i da je suprotna interesima SNSD-a i njegovog članstva, ali i građana Republike Srpske.

– Šta je nama bio cilj 2006. godina a šta danas?! Šta mi radimo sa Čavićem, Obrenom i Cickom?! Jesmo li mi Savez nezavisnih socijaldemokrata ili smo “savez svega i svačega”!? – upitao je Kalabić Dodika, tražeći od njega da ga “gleda u oči dok mu govori”.

Kalabić je i u izjavi za BN televiziju rekao da je ovo prvi put da se na ovakav način formira vlast bez ikakve platforme i dogovora.

– Ne bi me iznenadilo da SNSD Jerinića ili Obrena Petrovića predloži za novog vladiku, u kom je pravcu sve krenulo jer je to otišlo u pravcu u kome ne treba, rekao je Kalabić za BN TV.

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *