Kalabić: Isključili su me da bi napravili mjesta za Obrena Petrovića!

Aktuelno

Milorad Dodik je mislio da ću ja, kao i ostali, ćutati i čekati da mi baci neku kost, kaže sada već bivši funkcioner i član SNSD-a za Istinito.

Nakon što je i zvanično isključen iz SNSD-a, Drago Kalabić tvrdi da nije iznenađen takvom odlukom vrha stranke jer je to bio logičan epilog svega lošeg što se prethodnih godina dešavalo, ali i dalje dešava unutar SNSD-a.

– Kako sam razumio, oni su mene isključili da bi napravili mjesta za Obrena Petrovića. To je kao ono kao na slavi – ustani kume da sjedne žirant! Istih smo gabarita tako da će imati mjesta. Ako je to zamjena, nemam tu vrstu problema, kaže Kalabić.

Ostaje pri stavu da to nije jedini loš potez koji je Dodik napravio, ali prstom upire i u predsjednicu RS Željku Cvijanović.

– Ovo je jedna neviđena frustracija Željke Cvijanović koja zna zašto je ovo uradila i za koju ću imati par pitanja u narednom periodu, ističe sada već bivši funkcioner SNSD Drago Kalabić.

On tvrdi da mnogi članovi SNSD-a nisu zadovoljni, ali ne smiju javno progovoriti o dešavanjima unutar stranke. Ističe da neće uložiti žalbu na odluku o isključenju jer je to “periferno” i kosilo bi sa njegovim principima.

– Ljudi koji će sada praviti političku stvarnost sa Cickom Bjelicom, sa Obrenom Petrovićem, sa svim tim likovima, to je druga politička grupacija i platforma od one sa kojom je SNSD došao 2006. na vlast i koju sam ja prihvatio, a koje se ne odričem nikada i za koju bih ponovio sve što sam tada radio, navodi Kalabić.

Kaže da u SNSD-u više ništa nije isto i da duvaju neki novi vjetrovi.

– Nije to više to. Milorad Dodik je mislio da ću ja ćutati i čekati da mi baci neku kost, kao i ostali, zaključuje Drago Kalabić kojeg je SNSD isključio iz svih organa i izbrisao iz evidencije članstva.

Sukob na relaciji Kalabić-Dodik kulminirao je na posljednjoj sjednici Predsjedništva SNSD-a kada se raspravljalo o novoj Vladi premijera Radovana Viškovića i novoj koaliciji koju uz SNSD, DNS i SP, čine još US, NDP i stranka u formiranju DEMOS.

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *