Kalabić: Dodik bi da ućutka sve oponente zbog teških oduka koje će donijeti!

Aktuelno

Dojučerašnji funkcioner, a sada već bivši član SNSD Drago Kalabić tvrdi da je ključni razlog formiranja široke vladajuće koalicije u RS je namjera Milorada Dodika da ućutka sve političke oponente unutra i vani, pred ključne odluke koje će donijeti.

– Razvaliti opoziciju na ovaj ili onaj način, unutrašnje oponente ušutkati ili isključiti iz stranke, da u momentu kada bude donosio te teške odluke, a donijet će ih, nemate jednu koordinisanu političku grupaciju vanjsku ili unutrašnju koja će se tome suprotstaviti. To je jedini pravi razlog urađen s određenim centrima moći, koji su mu gledali kroz prste, jer ovo je neviđeno i nemoguće uraditi u normalnim uslovima, rekao je Kalabić u intervjuu za sarajevsko “Oslobođenje”.

Kažete da će Dodik morati donijeti teške odluke. Na šta konkretno mislite?

– Ja u ovom trenutku ne bih komentarisao sve ono što se dešava u Sarajevu. Ali, evidentno je da je sve što Dodik sada tamo radi suprotno od onoga što je radio i obećavao u predizbornoj kampanji. To je sasvim druga politika, koja nije dobila podršku naroda, a neće je vjerovatno dobiti ni ubuduće.

Na pitanje da li će novi premijer Radovan Višković moći da koordiniše timom kojeg čine pripadnici šest političkih partija, ili će raditi po diktatu Milorada Dodika i RS Željke Cvijanović, Kalabić tvrdi da diktati neće dolaziti samo iz njihovih kabineta “nego i iz automobila, vikendica…”

– Valjda je to svima jasno. Vlada je za sprdnju, na žalost građana Republike Srpske. Skalamerija koja je napravljena od razbijenih stranaka. Prvo su one porazbijane, da bi se od njihovih krhotina napravilo nešto što bi trebalo da donese boljitak svima, kaže Kalabić koji je odlukom vrha SNSD nedavno isključen iz članstva te partije zbog navodnog rušenja njenog ugleda.

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *