“Pravda za Davida” i sutra kod Hrama Hrista Spasitelja

Aktuelno

Suzana Radanović, majka Davida Dragičevića rekla je građanima okupljenim kod Hrama Hrista Spasitelja da “nikoga neće pozvati da ga policija gazi”, reagujući na pozive nekih građana da se protest ponovo vrati na Trg Krajine.

Građani su se okupili na trgu/dvorištu kod hrama, između Gradske uprave i Banskog dvora.

Ona je najavila novo okupljanje ispred hrama sutra u 18 časova, a pozvala je okupljene da se raziđu.

Građani kažu da je ovo “jedina slobodna teritorija” i da su došli pred hram da pošalju mirnu poruku.

Građani pale svijeće kod hrama. Protestu se priključili predsjednik SDS Vukota Govedarica i predsjednik PDP Branislav Borenović.

Borenović kaže da su pred Hramom svi roditelji i djeca, a prije svega narod koji traži istinu i pravdu.

– Kao čovjek i roditelj sam tu. Tražim da se kaže ko je ubio Davida. Pozivamo policiju da traže ubice, a ne da hapse žrtve – rekao je on.

On je zatražio da se puste Draško Stanivuković, Adam Šukalo i Davor Dragičević.

Traži da se okupljeni ponašaju mirno i dostojanstveno, kako je to Davor uvijek tražio.

Policija je ranije poručila demonstrantima koji se nalaze u Parku Petra Kočića da se raziđu jer nemaju dozvolu za okupljanje.

Stotine demonstranata okupljenih u banjalučkom parku Petar Kočić su se razišle nakon što su ih policajci rastjerali, ali ističu kako neće odustati od podrške Davidovim roditeljima.

“Ne odustajemo, idemo do kraja”, poručili su Banjalučani te nastavili pjevati pjesmu “Klinac u getu”, svojevrsnu himna pokreta i grupe “Pravda za Davida”.

MUP RS je saopštio da su protiv Davora Dragičevića i još 19 osoba, među kojima je i poslanik u NSRS Draško Stanivuković, podnesene krivične prijave zbog okupljanja ispred Narodne skupštine RS 17. decembra, u vrijeme održavanja posebne sjednice na kojoj je izabrana nova vlada.

Prema navodima policije, članovi grupe “Pravda za Davida” postupili su suprotno Zakonu o javnom okupljanju i Zakonu o javnom redu i miru RS.

Advokat Dragan Tolimir ranije danas je rekao da pretres kuće Davora Dragičevića još traje, kao i to da od tužioca koji rukovodi istragom zavisi da li će on biti pušten danas ili ne.

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *