Protesti opozicije u Beogradu sve masovniji (VIDEO)

Aktuelno

Četvrti po redu građanski protest „Jedan od pet miliona“, počeo je okupljanjem ispred platoa na Filozofskom fakultetu.

Glumac Branislav Trifunović, pre nego što je najavio govornike, pozdravio je Beograđane, poručivši ministru Stefanoviću, da je „gužva je kao u GSP-u“, te da demonstranata ima osmoro po kvadratnom metru.

– Ako vas neko pita, ko je organizaovao ovaj skup, vi recite Aleksandar Vučić, jer da nije njega, ne bi nas bilo u ovolikom broju – istakao je Trifunović.

On je izrazio podršku Davoru Dragičeviću, uz uzvik „Pravda za Davida“. Trifunović se takođe zahvalio autoru i voditelju Ivanu Ivanoviću, rekavši da je on pokazao da je slobodan čovek.

Novinar Srđan Škoro pozdravio je okupljene rečima „dobro veče probuđeni narode“, te porukom da smo svi bili svedoci raznih vlasti, ali da ovakve lopove svet ne pamti.

– Aleksandre Vučiću, obećao si da ćes saslušati ovaj narod, ali ja ga ovde ne vidim. On ne može da se pojavi na mestu gde su normalni ljudi. Zauzeo si sve institucije u ovoj zemlji i postavio svoje „Barbare“. Postavio si Vulina da komanduje vojskom, iako on nije bio sposoban da je služi. Toj kreaturi sada salutiraju naši oficiri. Neka nam kažu ima li i jedne države na svetu gde ministra zdravlja zovu „doktor smrt“ – istakao je Škoro.

Desir Stojanov iz sela Rakita, kazao je da tamošnji narod ne želi ništa, već samo da im se ne uzima, da im ostave reku. On je naveo da je juče u Rakiti bill više policajaca nego što ih ima u opštini.

– Pisao sam, kumio, molio i plakao, da nam ne diraju tu našu reku, da je ne sprovode u cevi. Opština nas je uništila. Eto naše vere u državu, da nam sve što imamo uzme – rekao je Stojanov.

Plato je prepun, a saobraćaj u Vasinoj ulici je obustavljen. Okupljeni duvaju u pištaljke i nose transparente sa natpisima „Ima nas pet miliona“, „Dosta laži penzioneri su gladni“, „Šetam ne želim da odem“, „Reke vam ne damo, recite ne MHE“…

Vučić je prošle nedelje izjavio da nema problem sa protestima, jer je posle svih izlazio jači.

Posle govora planirano je da učesnici protesta krenu u protesnu šetnju Vasinom ulicom preko Makedonske, Svetogorske, Takovske i Ulice kralja Milana do Trga Slavija.

Prošle subote na trećem protestnom okupljanju bilo je više od 35.000 ljudi.

Povod za prvi protest (održan 8. decembra), kome je prethodio protest u Kruševcu, bio je napad na Borka stefanovića. On je krajem novembra, zajedno sa Bobanom Jovanovićem i Markom Dimićem, aktivistima Levice Srbije, brutalno pretučen uoči održavanja tribine Saveza za Srbiju u Kruševcu.

Danas.rs

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *