Banjaluka se sprema za veliki protestni skup Pokreta “Pravda za Davida”

Aktuelno

Na banjalučkom trgu Krajine u toku su pripreme za veliki protestni skup Pokreta “Pravda za Davida” koji se održava večeras u 18.00 časova.

Na Trgu se nalaze brojne ekipe regionalnih TV stanica – BN TV, Al Jazeera, Hayat, HRT i brojnih drugih medijskih kuća.

Otac ubijenog banjalučkog studenta Davida Dragičevića, Davor Dragičević, juče je javno saopštio zahtjeve, među kojima su i ostavke visokih funkcionera Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva, kao i hapšenje više osoba koje su na različite načine umiješane u Davidovo ubistvo.

Pravda za Davida zahtijeva ostavke ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača, načelnika Uprave za organizovani kriminal Darka Ilića, direktora policije RS Darka Ćuluma, patologa i načelnika Zavoda za sudsku medicinu RS Željka Karana, kao i tužilaca Želimira Lepira i Dalibora Vreće.

Dragičević je najavio da, ukoliko ti zahtjevi ne budu ispunjeni do 18.00 časova, neće otići sa glavnog gradskog trga.

– Ukoliko ovi zahtjevi ne budu ispunjeni do 18.00 sati, mi ne odlazimo sa trga Davida Dragičevića, i za sve ostalo šta se bude događalo poslije tog momenta isključivu odgovornost snosiće Milorad Dodik, Željka Cvijanović, svi pripadnici MUP-a RS i Tužilastvo RS, rekao je on.

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *