Suzana pozvala građane da traže Davora, uhapšen Stanivuković

Aktuelno

Suzana Radanović, majka Davida Dragičevića, obratila se novinarima večeras ispred Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci gdje je došla da zapali svijeću za svog ubijenog sina.

Kao odgovor na tužbe protiv građana koje je najavio gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić  Suzana je kazala da će ona da tuži Grad Banjaluku jer nije bio siguran onog dana kada je njen sin nestao u samom centru.

– Podnijeću i tužbu protiv MUP-a RS jer su 25. decembra došli pred moja vrata bez naloga gdje su stajali pet sati ispred kuće, od čega su tri sata moje dvoje maloljetne djece bili u kući, njima nisu dali da izađu niti su meni dali da uđem. Moja djeca su pretrpila šok i MUP će zbog toga biti tužen -rekla je ona.

Suzana je kratko prokomentarisala i video, odnosno izjavu pjevača Harisa Džinovića koji je rekao da svakako ne bi održao koncert u ovakvim uslovima u Banjaluci, te da je došao samo kako bi ispoštovao organizatora.

– Vidjeli ste izjavu Harisa Džinovića. Podijelite da i drugi vide. Igor Radojičić – auto gol – rekla je Suzana.

Ona je odlučila da svako veče dođe i zapali svijeću za svoje dijete u Hramu Hrista Spasitelja.

– Odlučila sam da kao majka svako veče ovdje zapalim svijeću, ako ko hoće sa mnom, ako neće ne mora. Ako nam zabrane paljenje svijeća vidjećemo šta ćemo dalje. Danas su Sofija (Grmuša) i Ozren (Perduv) privedeni. Ne znam koje je ovo bezvlašće jer kada sam pričala sa advokatima rekli su mi da se ljudi ne privode po prekršajnoj prijavi. Ne znam šta da o tome mislim, to neka advokati rade- rekla je Suzana.

Na pitanje o Davoru Dragičeviću odgovorila je da ništa ne zna.

– Pričala sam sa advokatom i o tome da se prijavi Davorov nestanak, ali oni njega već traže. Policija ga traži. Kome da prijavim nestanak? Ja sam prijavila nestanak svog djeteta pa ga niko nije našao. Našli smo ga mrtvog. Kome ja da prijavim nestanak? Građani, skupite se pa ga tražite. Ja ne znam kome da prijavim nestanak – kazala je Suzana.

Tokom večerašnjeg okupljanja policija je uhapsila Draška Stanivukovića, poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini RS, koji je zajedno sa ostalim građanima došao da zapali svijeću.

Okupljeni građani su i večeras skandirali “Pravda za Davida!” i pjevali njegovu pjesmu.

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *