Policija rastjerivala građane koji su pred crkvom palili svijeće za Davida (FOTO)

Aktuelno

Večeras oko 18.15 policija je ušla u portu Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci i rastjerala okupljene građane koji su došli da zajedno sa Suzanom Radanović, majkom ubijenog studenta Davida Dragičevića, zapale svijeću.

Dvadesetak policajaca, mahom mlađih, starosti oko 20 godina, ušli su po naredbi svojih pretpostavljenih u crkveno dvorište i zatražili od okupljenih građana da se raziđu uz obrazloženje da je skup zabranjen.

Dio građana nije želio da napusti dvorište crkve sve dok svijeće nisu dogorjele.

– Ja sam slobodan građanin, a ovo je imovina Srpske pravoslavne crkve i ovog naroda. Ne želim da izađem, rekao je jedan od građana koji je došao da zapali svijeću.

– Ne daju nam ni Bogu da se pomolimo. Sramota! – rekla je revoltirano starija gospođa.

– Ja sam zajedno sa prijateljima u Cirihu stajala na ulici i Švajcarci su nas pitali šta radimo. Kada su čuli sve što smo rekli o Davidovom ubistvu, pridružila nam se i policija i građani, bila je ogorčena gospođa koju su policajci pokušali da izvedu iz crkvenog dvorišta.

Pred crkvom u centru Banjaluke i večeras se okupilo nekoliko stotina građana koji su došli da zapale svijeće i podrže Suzanu Radanović u njenoj borbi za istinu o smrti sina.

– Evo ne daju nam ni svijeću da zapalimo, kratko je prokomenmtarisala majka Suzana ponašanje policije.

Biće zanimljivo čuti komentar predstavnika Eparhije banjolučke na ovakav potez policije koja je izgonila narod iz dvorišta Hrama Hrista Spasitelja.

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *