MOLITVOM PROTIV NASILJA Žena s Biblijom u ruci kleči pred policijskim kordonom

Aktuelno

U scenama nasilja na banjalučkom trgu, koje su 25. decembra prošle godine obišle region i svijet nakon hapšenja Davora Dragičevića, oca ubijenog mladića Davida, posebno se izdvojio detalj gdje starija žena kleči čvrsto držeći Bibliju, dok su oko nje policajci u oklopima i zabrinuti građani.

Srpskainfo je otkrila da se radi o Nadi Figurek, baki iz Banjaluke, koja tvrdi da je molitvom spriječila još veće nasilje.

– Vidjela sam da će doći do nasilja, što se nažalost ubrzo i dogodilo – prisjetila se Figurek scena koje, kako kaže, nikada neće zaboraviti.

– Ludilo je bilo na sve strane, galamili su, a ja sam uzela Bibliju, čvrsto je prigrlila uz njedra i izgovarala riječi molitve. U jednom trenutku policajci su krenuli prema mladiću koji je bio u blizini, ali su stali kada su me vidjeli i kada su čuli da se molim – istakla je ova baka.

Način na koji je Figurek barem za trenutak spriječila nasilje trebalo bi da bude vodilja svima, posebno uoči predstojećeg Božića, koji bi za sve trebalo da bude simbol mira i praštanja.

Srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *