Nove prekršajne prijave protiv privedenih članova “Pravde za Davida”

Aktuelno

Protiv dvije osobe, koje su večeras privedene nakon okupljanja članova grupe “Pravda za Davida”, najvjerovatnije će biti podnesene prekršajne prijave jer su, kako navode u policiji, odbili da postupe po njihovom naređenju da se udalje sa Trga Krajine.

Prema nezvaničnim informacijama, jedan od privedenih ima državljanstvo BiH i Švajcarske, kao i ličnu kartu Slovenije, sa prebivalištem u Banjaluci.

Drugi privedeni ima državljanstvo BiH i Sjedinjenim Američkih Država i bivši je pripadnik Vojske Republike Srpske, sa prebivalištem u Banjaluci.

Banjalučka policija privela ih je nakon što se dvadesetak članova grupe „Pravde za Davida“ večeras okupilo na Trgu Krajine, poslije paljenja svijeća u porti Hrama Hrista Spasitelja. Okupljeni su tiho pjevali pjesmu “Klinac u getu”, ubijenog banjalučkog studenta Davida Dragičevića i odbili naređenje policije da se raziđu.

Banjalučka policija je 31.decembra, zbog, kako je tada saopšteno – učestalog narušavanja javnog reda i mira, vršenja krivičnih djela, sprečavanja normalnog odvijanja saobraćaja te nepoštovanja Zakona o javnom okupljanju RS – zabranila sva javna okupljanja grupe “Pravda za Davida”.

Tada je najavljeno da će okupljanja biti spriječena u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju RS, a učesnici takvog javnog okupljanja će biti sankcionisani u skladu sa zakonom.

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *