Dodik tužio novinara Domagoja Margetića

Aktuelno

Pripremno ročište po tužbi Milorada Dodika protiv novinara iz Hrvatske Domagoja Margetića održano je danas u Osnovnom sudu Banja Luka.

 

Iako je raniji tužbeni zahtjev iznosio 100.000 KM, advokat Goran Bubić, Dodikov opunomoćenik, danas je istakao da je on smanjen na 8.000 KM.

 

Dodik je tužio Margetića dok je obavljao funkciju predsjednika RS zbog tekstova u vezi sa transakcijama i računima navodne afere nekadašnje Hypo-Alpe-Adria banke.

 

Komentarišući jučerašnje Margetićeve navode da je postupak koji je pokrenut protiv njega „pritisak na novinare“, Bubić je to u potpunosti odbacio, te u prilog tome istakao da je predmet tek sada došao pred sud, a da je tužba podnesena prije nepunih sedam godina.

 

“Ovakvim obraćanjem pritisak vrši tuženi, jer za svoje tvrdnje ne daje dokaze”, kazao je Bubić.

 

On je kao prijedloge za dokaze iznio niz saopštenja objavljenih na portalu „SEEbiz“ iz 2012. godine, dopise Hypo-Alpe-Adria banke, njemačkog i austrijskog tužilaštva i drugo.

 

Margetić je danas u sudnici izjavio i da je imao problem da nađe advokata u RS, a da se odazvao na ročište jer poštuje institucije RS i BiH.

 

“Koga god sam nazvao, bojao se da me zastupa, iz straha od osvete tužioca”, kazao je Margetić.

 

U cjelosti je osporio izneseni tužbeni zahtjev, uz objašnjenje da ga smatra neosnovanim.

 

On je tražio odgodu današnjeg pripremnog ročišta, objašnjavajući da je poziv dobio tek prije sedam dana i da se nije mogao pripremiti, ali je to odbijeno, kao i njegov prigovor na mjesnu nadležnost Osnovnog suda Banja Luka.

 

mondo.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *