Lukač: Slučaj “Dragičević” zloupotrijebili politički lešinari

Aktuelno

Slučaj Davida Dragičevića doživio je politizaciju koju ni porodica, ni grupa “Pravda za Davida” nije smjela da dozvoli. Ta politizacija, od strane klasičnih političkih lešinara, odvela je slučaj u potpuno drugom pravcu, rekao je Lukač.

 

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač tvrdi da je slučaj “Dragičević” doživio politizaciju, da je na tom slučaju izgubljeno 10 mjeseci, kao i da se mnogo više moglo uraditi.

 

– Mnogo se više moglo uraditi da je istraga vođena bez pritisaka i bez morbidnih dešavanja, što u konačnici nije dovelo do utvrđivanja prave istine, rekao je Lukač u intervjuu za beogradske “Novosti”.

 

Lukač naglašava da je to da li će slučaj “Dragičević” biti rasvijetljen pitanje za Tužilaštvo, kome MUP Republike Srpske stoji na raspolaganju.

 

– Do sada smo uradili sve što je traženo i preduzećemo sve mjere da to bude rasvijetljeno, čak i ako bude promijenjena nadležnost i neko drugi preuzme slučaj, rekao je Lukač.

 

On je dodao da je stvar tužilaštava i njihovih nadležnosti da li će slučaj preuzeti Tužilaštvo BiH.

 

– Pozdravljam svako rješenje s ciljem pronalaženja pravog i adekvatnog načina da se taj slučaj u potpunosti riješi, rekao je Lukač.

 

Na pitanje zašto su građani koji traže pravdu rastjerivani iz crkvene porte ili sa trga i da li se time krši pravo na protest garantovano Ustavom Republike Srpske, Lukač je odgovorio da policija svoja ovlaštenja koristi u skladu sa zakonom i Ustavom.

 

– Policija svoja ovlašćenja koristi u skladu sa zakonom i Ustavom i mora da reaguje ukoliko se ugrožavaju drugi građani, blokira saobraćaj, sprečava održavanje koncerata i slično. Niko nije zabranio okupljanje u crkvenoj porti, a reagovalo se kada su tu uzvikivane određene pretnje i parole.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *