Policija ubila Edina Gačića

Aktuelno

Najtraženiji bjegunac u BiH, Edin Gačić, koji se sumnjiči za brutalno ubistvo pripadnika Federalne uprave policije Mahira Begića, te mještanina Podorašca Sauda Sultanića je ubijen od strane pripadnika MUP-a KS, saznaje Klix.ba.

 

Ovu informaciju je potvrdio policijski komesar MUP-a KS Mevludin Halilović.

 

Sarajevski specijalci ubili su Edina Gačića koji je pucao na njih u Lepenici kod Kiseljaka.

 

Kako otkriva izvor blizak istrazi, Gačić je pucao na policajce i tom prilikom je jednog lakše ranio. Kada su ga okružili specijalci on je na njih otvorio rafalnu paljbu koja mu je odmah uzvraćena, prenosi Avaz.

 

Naime, jedan hitac je okrznuo specijalca kojem je na licu mjesta ukazana pomoć i ne radi se o ozbiljnoj povredi.

 

Gačića je policija sumnjičila da je počinio dva ubistva, u mjestu Podorašac kod Konjica 6. februara i 9. februara u mjestu Suhodol kod Tarčina.

 

Gačić je osam dana bio u bjekstvu nakon monstruoznog ubistva u Podorašcu, a krvavi pir nastavio je i u Suhodolu, ubistvom policajca koji je bio zadužen za čuvanje objekta FUP-a.

 

Stanovnici BiH danima su bili u strahu zbog ubice koji se krio, zbog čega su podignute visoke mjere sigurnosti, a na terenu angažovane sve policijske snage.

 

Koliko je situacija bila ozbiljna Vlada KS je raspisala i nagradu u iznosu od 50.000 KM za informaciju koja će dovesti do hapšenja Edina Gačića.

 

Gačić je inače višestruki ubica, a iz KPZ-a Bihać pušten je na slobodu još 2017. godine.

 

klix.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *