“Slobodni građani Banjaluke” poručuju: Šetnje će biti uprkos zabrani!

Aktuelno

Fejsbuk grupa “Slobodni građani Banjaluke” pozvala je Banjalučane na protestnu šetnju večeras od 18.30 od Trga Krajine do Narodnog pozorišta Republike Srpske. Ova šetnja je uredno prijavljena MUP-u RS, ali odobrenje nisu dobili.

 

“Ne želimo da se pomirimo sa oduzimanjem osnovnih ljudskih prava i sloboda! Pozivamo sve majke, sestre, kćerke u 18:30 na Trg da prošetamo do Pozorišta zajedno sa djecom i kućnim ljubimcima. Ostavljamo dovoljno vremena i MUP-u da pripremi i pojača snage za razbijanje demonstracija jer smo i sami svjesni da su majke sa djecom naša najveća snaga. Vidimo se, slobodne građanke, u 18:30 i dižemo glas za ukidanje policijskog časa!”

 

 

Fejsbuk grupa “Slobodni građani Banjaluke”, koja je prije nekoliko dana Policijskoj upravi Banjaluka podnijela zahtjev za odobravanje protesta u pokretu, odnosno šetnje centrom Banjaluke, 16. i 23. februara. Šetnja je zabranjena u oba slučaja, pod izgovorom mogućeg narušavanja javnog reda i mira.

“U isto vrijeme za koje je najavljen javni skup, neposredno uz najavljene trase kretanja, održavaju se okupljanja grupe ‘Pravda za Davida’, a određeni broj učesnika navedenog okupljanja u prethodnom periodu je narušavao javni red i mir, Zakon o javnom okupljanju, te vršio krivična djela. Postoji realna mogućnost da bi se učesnici navedenog okupljanja priključili šetnji i nju iskoristili za ponovno činjenje prekršaja i krivičnih djela”, stoji u obrazloženju PU Banjaluka.

 

“Slobodni građani Banjaluke” prošetali su gradskim ulicama u subotu 09. februara, u pratnji većeg broja policajaca.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *