Goran Salihović pod suspenzijom primio 162.000 KM plate

Aktuelno

Bivši glavni tužilac BiH Goran Salihović, koji je optužen za zloupotrebu službenog položaja i već treću godinu pod suspenzijom, za to vrijeme naplatio je na ime plate 162.000 KM.

 

Ovu sumu mu je isplatilo Tužilaštvo BiH, i to bez uračunatih naknada na platu, iako na poslu nije proveo ni dan, piše Dnevni avaz.

 

Prema istom izvoru, suspendovani Salihović je, sa uračunatim radnim stažom, za nepune tri godine na ruke dobio oko 200.000 KM. Iako je naštetio ugledu Tužilaštva BiH jer je iznad limita potrošio 80.000 KM namijenjenih za reprezentaciju, Salihović uživa u svim ovim blagodatima, prema važećem Zakonu o platama i naknadama u pravosudnim institucijama BiH, tvrdi sarajevski dnevnik.

 

Bez obzira što ne dolazi na posao, Salihović redovno, bez ikakvih odbitaka prima mjesečnu platu u iznosu od 4.500 KM, a dok nije bio pravosnažno smijenjen sa funkcije glavnog tužioca BiH, primao je punu platu u iznosu od oko 5.600 KM.

 

Prema Zakonu o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu BiH, ova odluka o isplati pune plate je zakonita, iako je Salihović optužen za finansijske malverzacije.

 

Srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *