Saslušani Stanivuković i Begić: Podnijećemo prijave zbog prijetnji smrću

Aktuelno

Poslanik PDP u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković ispitan je danas u banjalučkoj policiji nakon što je ranije objavio audio-snimak na društvenim mrežama, a koji se, kako je navodio, odnosi na policijsko saslušanje njegovog saradnika Ivana Begića.

 

– Hoćeš keks, hoćeš vode, jel’ ti vruće, jel ti hladno? Potpuno drugačiji pristup prema meni u današnjem policijskom ispitivanju. Ni majka rođena nije prema meni tako ljubazna. Ovo je šesta krivična prijava protiv mene. Ispada da je bitnije ko je snimio, nego što je prijećeno Begiću – kazao je Stanivuković nakon ispitivanja u policiji za N1.

 

On je danas bio na ispitivanju u PU Centar u Banjaluci u prisustvu svog tima i advokata Smiljane Babić-Moravac.

 

Stanivuković i Begić danas su u Policijskoj upravi Banjaluka izjavili kako se ne smatraju odgovornim za krivična djela neovlašteno tonsko snimanje i prisluškivanje.

 

Najavili su podnošenje krivične prijave protiv načelnika Miloša Bandića koji je uputi prijetnje na snimku.

 

Begić je istakao kako je rekao policiji da nastavi da radi svoj posao i otkrije ko je izvršio neovlašteno tonsko snimanje i prisluškivanje.

 

– Zahtijevali su od mene da dopunim prethodnu izjavu o ‘lupanju’ Draškovog automobila i opet mi je postavljeno famozno pitanje da li odbijam poligraf. Dao sam zvaničnu izjavu da sam spreman na poligrafsko testiranje, ali da želim da policija javnosti dostavi dokument gdje sam 12. februara odbio poligrafsko ispitivanje – rekao je Begić.

 

Istakao je kako su inspektori bili korektni prema njemu te da je bio u društvu advokata.

 

Stanivukovi je istakao kako slijedi još borbe jer je postalo važnije ko je to snimio a ne šta je na tom snimku i prijetnji koje su upućene, piše Klix.

 

– Podići ćemo krivične prijave za ugrožavanje sigurnosti i prijetnje smrću protiv načelnika odjeljena za imovinske delikte Miloša Bandića. Mi se ne možemo smiriti ni kao ljudi, ni kao javnost dok on ne prestane raditi posao koji radi. Treba da mu bude trajno zabranjeno da radi jer nije sposoban, nije siguran i opasan je po javnost – poručio je Stanivuković.

 

Narodni poslanik rekao je i to kako je danas odbio da bude saslušan u vezi sa oštećenjem njegovog vozila jer u pozivu za današnje saslušanje to nije bilo navedeno.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *