Teslić: Propao pokušaj krađe glasova u režiji SNSD, zbog sukoba intervenisala policija

Aktuelno

U Tesliću je sinoć tokom prebrojavanja glasova sa referenduma o opozivu načelnika opštine došlo do incidenata, zbog čega je reagovala je i Jedinica za podršku MUP-a RS. Pristalice SNSD-a sprečavale su članove SDS-a da izvrše uvid u zapisnike na biračkim mjestima, a jedan od nasilnika napao je i ekipu BN TV i razbio kameru.

 

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević proglasio je sinoć apsolutnu pobjedu. Protiv njegovog opoziva glasalo je više od 4.000 građana u odnosu na broj onih koji su bili za opoziv. Kako bi sačuvao izborni rezultat i kako ne bi bio pokraden, načelnik te lokalne zajednice Milan Miličević (SDS) sa svojim pristalicama bio je primoran da dežura gotovo cijelu noć ispred zgrade u kojoj je zasjedala Komisija za referendum, a u nekoliko navrata je reagovala i policija.

 

Za Miličevićev opoziv na osnovu 41 odsto obrađenih glasačkih mjesta, glasalo je 36,6 odsto građana, dok je protiv opoziva bilo 68,32 odsto, saopštili su iz Komisije za sprovođenje referenduma.

 

 

Nakon proglašenja pobjede Miličević je sa ostalim aktivistima SDS-a bio primoran da dođe ispred zgrade u kojoj je smještena Komisija za provođenje postupka opoziva, koju je obezbjeđivao policijski kordon jer je po zatvaranju biračkih mjesta uslijedila krađa glasova.

 

Miličević tvrdi da je posmatračima koji nisu pristalice SNSD-a na većini biračkih mjesta bio zabranjen uvid u zapisnike, iako po izbornom zakonu BiH posmatrači na to imaju pravo. Plan je bio da se falsifikuju zapisnici na putu od biračkih mjesta do opštinske izborne komisije i na taj način promijeni volja građana Teslića.

 

Prava drama odvijala se i na biračkom mjestu u selu Vajići, gdje je reagovala i Jedinica za podršku, uz čiju je pratnju nakon tri sata od zatvaranja tog biračkog mjesta iznesena vreća sa glasačkim listićima.

 

 

Policija je intervenisala i u kafiću koji se nalazi u neposrednoj blizini gdje je smještena Komisija, jer su se pristalice Dragana Bogdanića napale aktiviste SDS-a, a tom prilikom jedan od učesnika tuče je razbio i kameru BN televizije.

 

Građani Teslića nakon ovog nezapamćenog scenarija još su u šoku.

 

Pravo glasa na referendumu imalo je 44.033 građana.

 

rtvbn.com/Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *