Ekshumirani posmrtni ostaci Davida Dragičevića, čeka se transport za Austriju

Aktuelno

Na Gradskom groblju na Pobrđu završena je ekshumacija posmrtnih ostataka banjalučkog studenta Davida Dragičevića, koji je ubijen prije skoro godinu dana  pod još nerazjašnjenim okolnostima.

 

Ekshumacija koja je izvršena na zahtjev Davidovih roditelja Suzane Radanović i Davora Dragičevića, počela je jutros oko 8.45 i upravo je završena.

 

Tokom ekshumacije kojoj je prisustvovala i majka Suzana, okupljeni građani nosili su brojne transparente “Stidiš li se državo?”, “Ovdje ni mrtvi nemaju mira”, “Iz geta odlazi, u srcu ostaje” i druge.

 

 

Cijelo vrijeme mogli su se čuti teški uzdasi i plač okupljenih građana, koji su i danas tražili pravdu za Davida.

 

Otac ubijenog mladića, Davor Dragičević, danas nije bio u Banjaluci, ali je ranije poručio da neće odustati od borbe za istinu o smrti svoga sina.

 

– Nikada neću odustati od svoje borbe. Sinu sam dao obećanje da će se sve saznati i stojim iza toga. Biće oko za oko, zub za zub, rekao je Davor.

 

 

– Teško je nositi se sa svim što se dešava. Ja više ne znam na koji način da objasnim ljudima kako se osjećam, neka se svako pokuša staviti na moje mjesto i sve će im biti jasno, rekla je sinoć Suzana Radanović, majka ubijenog studenta Davida Dragičevića.

 

 

– Danas se najtužniji dan od kada traje naša borba. Ovaj dan šalje poruku da ni mrtvi nemaju mira. David je blaćen poslije smrti kao i njegovi roditelji i svi koji su stali uz njih, rekao je Ozren Perduv iz “Pravde za Davida”.

 

Posmrtni ostaci Davida Dragičevića nakon ekshumacije biće privremeno spremljeni u prostorijama Gradskog groblja, dok se ne pripreme propratni dokumenti za transport u Austriju.

 

U petak, 15. marta, u 12.30 časova, David će biti sahranjen po drugi put na groblju “Friedhof der Stadt”, u gradiću Wiener Neustadt, u neposrednoj blizini Beča, gdje živi Davidova majka Suzana Radanović.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *