MIP Rusije: Atentat na ambasadora Karlova je teroristički čin!

Aktuelno

Turske vlasti su obećale da će provesti detaljnu istragu atentata na Andreja Karlova, saopštila je predstavnica MIP-a Ruske Federacije.

Rusija ubistvo ambasadora Ruske Federacije u Turskoj kvalifikuje kao teroristički čin, saopštila je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

-Ono što se dogodilo okvalifikovali smo kao akt terorizma. Na vezi smo sa turskim zvaničnicima od kojih smo dobili uvjeravanja da će biti provedena detaljna i sveobuhvatna istraga. Ubice će biti kažnjene. Danas će ovo pitanje biti postavljeno članovima Savjeta bezbjednosti UN, rekla je Zaharova.

-Terorizam neće proći, mi ćemo se odlučno boriti protiv njega. U našim srcima zauvijek će ostati sjećanje o ruskom diplomati, čovjeku koji je kao diplomata mnogo učinio za borbu protiv terorizma, Andreju Genadijeviču Karlovu, dodala je Zaharova i najavila da će se Ministarstvo spoljnih poslova večeras oglasiti zvaničnim zahtjevom u vezi sa atentatom.

По данным местных властей, нападавший ликвидирован. В результате действий преступника ранены три человека. Как сообщил ТАСС источник в посольстве РФ в Анкаре, россиян среди них нет.

Prema podacima lokalnih vlasti u Ankari, napadač na Karlova je likvidiran. Tokom napada su ranjene tri osobe, među kojima nema ruskih državljana.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *