Dodik: Ime mandatara u naredna dva do tri dana

Aktuelno

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, rekao je da će se danas u Sarajevu održati sastanak vladajućih stranaka u BiH, te da se u naredna dva do tri dana može očekivati predlaganje mandatara.

 

Dodao je da će biti razgovora i o resorima te da bi bilo dobro da cijeli taj posao bude završen prije dolaska Johanesa Hana, evropskog koemsara za proširenje krajem ovog mjeseca.

 

Dodik je ponovio da formiranje vlasti na nivou BiH nije nikakva koalicija već da se radi o poštovanju Ustava BiH i zakona.

 

Rekao je da RS nema nikakve primjerbe na tekst usaglašene izjave, te da ne očekuje primjedbe s druge strane.

 

Naglasio je da je EU na sastanku u Briselu tražila da se riješi pitanje rominga, akreditacija visokoškolskih ustanova i formiranja Savjeta ministara.

 

“Prva dva uslova su ispunjena, ostaje pitanje Savjeta ministara”, rekao je Dodik.

 

Podsjećamo, u Palati Republike danas je održan sastanak Željke Cvijanović, predsjednice Republike Srpske sa sa srpskim članom
Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, predsjednikom i potpredsjednicima Vlade Srpske Radovanom Viškovićem, Antonom Kasipovićem i Srebrenkom Golić, te predsjednicima parlamentarnih stranaka koje čine većinu u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *