Višković za 100 dana mandata ispunio dva od 217 obećanja

Aktuelno

Od ukupno 217 obećanja partija koje su formirale Vladu RS, u prvih 100 dana njenog rada u potpunosti su ispunjena dva obećanja, koja se odnose na povećanje plata prosvjetnim radnicima i potpisivanje Povelje o srpskom kulturnom prostoru.

 

Započet je rad na ispunjavanju 63 obećanja, u progresu je rad na ispunjavanju sedam datih obećanja, prekršeno je jedno, a pet ih je neutemeljeno. U slučaju 139 obećanja nije započet rad na njihovom ispunjavanju.

 

Rečeno je ovo na današnjoj pres konferenciji UG “Nesto više”, koje je prezentovalo rezultate monitoringa rada Vlade RS na ispunjenosti predizbornih obećanja u prvih 100 dana, a koji provodi inicijativa Istinomjer.

 

Na konferenciji je predstavljen ukupan broj obećanja koja su u predizbornoj kampanji dale partije koje čine Vladu RS – SNSD, DNS, SPRS, NDP, US, te rezultate progresa njihive ispunjenosti nakon 100 dana od njenog konstituisanja.

 

Inicijativa Istinomjer u obzir je uzela postojeće predizborne programe za Opšte izbore 2018. godine onih stranaka koje su imale programske dokumente, kao i obećanja sa predizbornih skupova onih partija koje program nisu dostavile.

 

Najviše obećanja dao je DNS (70), dok su najmanje konkretnih imala Ujedinjena Srpska, tek šest. Najviše obećanja Istinomjer je evidentirao u oblasti ekonomije, njih 97, a nakon prvih 100 dana rada Vladu RS u ovoj oblasti ocjenu “nije započeto” dobilo je 56 obećanja, dok je rad na ispunjavanju započet u slučaju 38 obećanja. Istinomjer je dva obećanja u ovoj oblasti ocijenio kao neutemeljena.

 

Ocjenjujući rad Vlade RS Dalio Sijah, urednik portala Istinomjer.ba kazao je da ona započela aktivnosti na realizaciji trećine obećanja što je dobro, te da je teško u prvih 100 dana rada ispuniti sva obećanja.

 

– Pravi rezultati će se vidjeti tek nakon godinu dana – kazao je on.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *