Milorad Dodik saslušan u Tužilaštvu BiH u Sarajevu!

Aktuelno

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pojavio se danas u prostorijama Tužilaštva BiH, kako bi dao iskaz zbog neprovođenja odluke Ustavnog suda BiH, odnosno, organizovanja referenduma o Danu RS.

-Tužilac Odjela III Tužilaštva BiH, danas je ispitao Dodik Milorada u svojstvu osumnjičenog. Osumnjičeni Dodik je pod istragom u predmetu koji se odnosi na krivično djelo neizvršenja odluke Ustavnog suda BiH, iz člana 239 KZ BiH. Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac nastavlja istragu u navedenom predmetu, navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

Dodiku je prvi poziv za saslušanje upućen prije više od tri mjeseca, ali je on, čak i pod prijetnjom da bude priveden, uporno odbijao da dođe u Tužilaštvo BiH.

Nezvanično, Dodik je odlučio da se odazove na poziv Tužilaštva BiH, jer bi mu u suprotnom mogla da bude osporena viza za SAD, ukoliko to ne učini.

Predsjednik RS Milorad Dodik ranije je govorio kako mu ne pada na pamet da se odazove na poziv za saslušanje u Sarajevu s obzirom na to da se ne osjeća sigurnim u glavnom gradu BiH, insistirajući na tome da bude saslušan u Banjaluci.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *