Dodik: Ili cijeli Treći pješadijski puk na proslavi, ili ništa!

Aktuelno

Odbacujem stav Ministarstva odbrane BiH i učešće Vojnog orkestra Oružanih snaga BiH ako u obilježavanju Dana RS ne mogu učestvovati pripadnici Trećeg pješadijskog puka, kako je i zatraženo i predviđeno aktivnostima obilježavanja 9. januara – Dana Republike.

Ovo je rekao Milorad Dodik, predsjednik RS, komentarišući stav Ministarstva odbrane BiH. Poručio je da parcijalno učešće i “takav orkestar ne treba RS, niti djelimična odluka ministra”.

Rekao je da od Mladena Ivanića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, očekuje da nedvosmisleno da nalog za učešće pripadnika Trećeg pješadijskog puka u svečanosti i paradi povodom 9. januara – Dana RS.

-Ukoliko 9. januara pripadnici Trećeg puka ne budu učestvovali u programu kako je predviđeno, a to znači u svim aktivnostima, apsolutno ćemo smatrati da su OS BiH neprijateljski usmjerene prema RS, rekao je Dodik.

Pozvao je i komandanta Trećeg pješadijskog puka i sve pripadnike jedinice da, bez obzira na prijetnje koje dolaze iz Sarajeva, uzmu učešće u obilježavanju Dana RS.

-Sve drugo bi bilo kršenje njihovog doprinosa u stvaranju RS. Sve aktivnosti koje bi išle poslije za eventualno procesuiranje – hoću da im kažem da će RS i sve njene institucije materijalno i u svakom drugom smislu stati iza ljudi koji bi eventualno bili procesuirani, poručio je Dodik.

nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *