Miličević: Prestati sa podjelama na patriote i izdajnike

Aktuelno

Predsjednik glavnog odbora SDS i kandidat za predsjednika te stranke Milan Miličević poručio je danas da je Republika Srpska uveliko podijeljeno društvo po svim osnovama, te da je potrebno da se sa tim prestane.

 

– Podijelili smo se na istok i zapad, izbjeglice i domaće. Vlast nas je podijelila na podobne i nepoželjne iz opozicije, na patriote i izdajnike. Zbog svega, vremenom smo uglavnom podijeljeni na siromašne i ekstremno bogate, a veoma smo blizu toga da se dijelimo na manjinu koja ostaje i većinu koja odlazi i to će onda biti naš konačni kraj – poručio je Miličević, koji obavlja i funkciju načelnika opštine Teslić.

 

On je dodao da podjele koje im se sada nameću, ne smiju biti prenesene na SDS, već treba da ostanu u toj stranci, da se okupljaju i poštuju.

 

Miličević je poručio članovima SDS da ne trebaju da se dijele zbog različitog mišljenja, ali da trebaju voditi računa da li ta mišljenja nanose štetu bilo kome.

 

– Mi u SDS svojim autentičnim primjerom treba da ukažemo da smo bolji od ovih koji su danas na vlasti, ali ne samo na način da kritikujemo, a pogotovo ne javno jedni druge u SDS, već da nudimo promjene i rješenja za bolju Srpsku. Treba da uočimo vlastite greške i da se mijenjamo, da saslušamo jedni druge, uvažavamo se međusobno, ali i da poštujemo konačne stranačke stavove, objedinjujemo se oko njih, a ne da se prepucavamo i stvaramo “struje”. To nije dobro ni za koga – poručio je Miličević.

 

On je naglasio da je SDS više nego ikad potrebno jedinstvo kao u vrijeme stvaranja Republike Srpske kada se narod okupio oko ideje državotvornosti i odbrane, te da različiti stavovi treba da budu predmet rasprave, razgovora i dogovora.

 

– A ta energija koje očigledno ima u SDS, treba biti usmjerena kako bi smo došli do boljeg rješenja, a ne do raskola – istakao je Miličević. Sve ovo, kako je naveo, treba da krene od samog vrha stranke, od prvog čovjeka, pa na niže.

 

On je istakao da nije samo SDS na prekretnici, te da su Republika Srpska, ali “i mi kao društvo zauzeli potpuno pogrešna moralna i svaka druga načela i moramo se mijenjati.”

 

– Od kriminalaca smo napravili idole, poštene smatramo nesposobnim, a borce nacionalnim teretom. Većina nas ima stav da je sve na prodaju, da se novcem ili funkcijom može kupiti sve. Mi u SDS trebamo pokazati da to može i mora bolje i drugačije. Ima nas koji smo se časno i pošteno borili za Republiku Srpsku od prvog dana i borićemo se i dalje koliko god to bude bilo potrebno. Nismo svi na prodaju – poručio je Miličević.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *