Arkanov kum Ljuban Ećim pozivao Krunića u Beograd da raščiste stvari

Aktuelno

Arkanov kum Ljuban Ećim pozvao je Slavišu Krunića u Beograd da “raščiste neke stvari, jer se više ne može tako ponašati”. Krunić je odbio otići. Sinoć je ubijen.

 

Prije tri mjeseca Slaviša Krunić primio je poziv iz Beograda. Na drugoj strani bio je odbjegli ratni zločinac i član Zemunskog klana – Ljuban Ećim. Banjalučkog biznismena, vlasnika zaštitarske agencije Sector Security, Arkanov kum Ljuban Ećim pozvao je u Beograd da “raščiste neke stvari, jer se više ne može tako ponašati”. Krunić je odbio otići. Sinoć je ubijen.

 

“Zbog cinkaroških i policijskih zloupotreba p…..a Slaviša Krunić zaslužuje da mu pošaljem suknjicu da nosi umjesto pantalona”, napisao je 19. juna prošle godine na svojoj Facebook stranici bivši Arkanov pratilac Saša Milaković.

 

Saša Milaković sada se zove Ivan Tomić. Stvarni je vlasnik zaštitarske agencije VIP Security. Krunić mu je bio direktna konkurencija u poslu i on nije skrivao mržnju prema njemu.

 

“Tajkunski zelenaš – pi….a cinkaroš Slaviša Krunić preko par svojih policijskih zvaničnika u Banja Luci i Prijedoru pokušava da vrši pritisak na nekorumpirane policajce koji nisu na njegovom platnom spisku da vrše kontrole pripadnika VIP Security i da ih pozivaju na informativne razgovore. Krunić preko svog prijatelja u Obavještajno sigurnosnoj agenciji BiH vrši kontrolu mog Facebook profila, mojih objava na njemu u privatne svrhe zelenaša i p…… Slaviše Krunića”, napisao je Milaković.

 

 

U istom periodu Krunić je primao i prijeteće poruke. Djeci su mu slali dopisnice umrljane krvlju. No, oni koji su ga reketirali (o čemu je govorio i javno) nikad nisu pronađeni.

 

I, onda, u ponedjeljak, sat prije ponoći, Krunić je izrešetan zajedno sa svojim pratiocima. U pucnjavi je ubijen i napadač Željko Kovačević, banjalučki kriminalac koji je prije tačno godinu dana Rješenjem ministra pravde Republike Srpske pušten na uslovnu slobodu. Kovačević je 2012. godine osuđen na pet godina i tri mjeseca zatvora zbog teške krađe. Okružni sud u Banja Luci mu je, potom, smanjio kaznu na tri godine.

 

Dok je bio u zatvoru, Kovačević je upoznao Emilija Balda. S njim je posljednjih mjeseci provodio najviše vremena. Upravo zbog toga policija sumnja da je Baldo Kovačevićev saučesnik u ubistvu.

 

Kovačević je, prema informacijama Žurnala, nakon izlaska iz zatvora imao kontakte i sa Sadom Seferovićem Đugumom, suosnivačem bajkerske skupine – “United Tribunsi”. Đugum je poslovni partner braće Ćulum, Armina i Nermina, koji su protjerani iz Njemačke zbog organiziranog kriminala i veza sa ruskom bajkerskom grupom – Noćni vukovi. Nadalje, u direktnoj vezi sa sa Tribunsima je i Prijedorčanin Igor Bilbija, vođa bosanskohercegovačkog ogranka Srbske časti koji je prošle godine prisegao na vjernost takozvanom Narodnom sindikatu koji sebe još naziva i Brigadom.

 

Vođa Brigade je Saša Milaković, vlasnik zaštitarske agencije VIP Security koji je devedesetih godina bio pratilac Željka Ražnatovića Arkana što dokazuju i brojne fotografije objavljene na njegovom profilu. Milaković je, inače, sin bjegunca od bh. pravde Milorada Milakovića, prijedorskog makrooa poznatog iz slučaja Šervud, kojeg su hapsili pripadnici SFOR-a. Zajedno sa Milakovićima, tada je uhapšen i Igor Bilbija.

 

U međuvremenu su Milakovići pobjegli iz BiH, a zahvaljujući MUP-u Republike Srpske otac Milorad je vođen kao mrtva osoba. Novinari Žurnala s njim su razgovarali prije dvije godine u jednom beogradskom hotelu gdje je potvrdio svoje veze sa sbijanskom obavještajnom službom BIA. U međuvremenu se njegov sin Saša predao pravosudnim organima BiH, a predmet je zadužio državni tužilac Oleg Čavka.

 

“Ova optužnica protiv Milakovića je smiješna”, izjavio je prošle godine na Sudu BiH Oleg Čavka svjedočeći u predmetu Božo Mihajlović.

 

Zahvaljujući “smiješnoj optužnici”, Saša Milaković je pušten na slobodu uz kauciju od 50 hiljada maraka, Nakon toga u MUP-u Republike Srpske mijenja ime, te postaje Ivan Tomić. Potom preuzima zaštitarsku agenciju VIP Security, kada započinje svoj obračun sa Slavišom Krunićem, kojeg je nekoliko puta nazivao cinkarošom domaćih i stranih obavještajnih službi.

 

“Moja igra”, započinjao je Milaković svoje statuse o Kruniću, ustvrdivši da pojedini korumpirani policajci podržavaju “tajkunskog i cinkaroškog nalogodavca radi očuvanja monopola jedne agencije Sector na teritoriji RS”.

 

Milaković je od povratka u BiH imao brojne kontakte sa kriminalcima iz Srbije i Crne Gore, a posebno je imao veze sa beogradskim podzemljem. Imao je direktne kontakte sa Ljubanom Ećimom, banjalučkim kriminalcem i ratnim zločincem koji se nalazi u bjekstvu. Ećim je bio kum Cece i Željka Ražnatovića Arkana. Na toj svadbi, svjedoče i fotografije, u svojstvu pratioca bio je i Saša Milaković.

 

(zurnal.info)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *