U toku ročište Goranu Salihoviću

Aktuelno

U zgradi Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH u Sarajevu u toku je pripremno ročište po disciplinskoj tužbi protiv suspendovanog glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gorana Salihovića.

Prije početka ročišta, koji je uvod u glavnu raspravu, Kancelarija disciplinskog tužioca tražila je da se, dok traje cijeli postupak, javnost isključi. Odbrana se ovom prijedlogu žestoko usprotivila.

Alena Kurspahić, v.d. disicplinskog tužioca, obrazlažući zahtjev za isključenje javnosti, kazala je da to traže jer dokazi koji će biti prezentovani nose oznaku tajnosti.

Goran Salihović rekao je da se protivi tom zahtjevu i tražio da javnost bude prisutna, jer je, kako je kazao, postupak započet linčem i lažima.

– Sve drugo bio bi montiran proces. Ja bih to tako shvatio – riječi su Salihovića.

Njega je prekinuo član Komisije VSTS-a Goran Nezirović, koji je rekao da, ako je nešto zatvoreno za javnost, ne znači da je i montirano.

Komisija je nakon vijećanja odlučila da se javnost isključi samo za prve tri tačke, dok će novinarima biti omogućeno da se vrate na čitanje četvrte i pete koje se odnose na Tužilaštvo BiH.

Avaz

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *