KRALJ POSLOVNIH PROSTORA
Mićo Mićić od Geodetske uprave za četiri godine naplatio 460.000 KM

Aktuelno

Mićo Mićić za četiri godine izdavanja poslovnog prostora Poslovnoj jedinici Geodetske uprave RS u Bijeljini ostvario zaradu od 460.000 KM

 

U avgustu ove godine ističe četvorogodišnji ugovor o zakupu poslovnog prostora od 469,31 m2, potpisan 2015. godine između Miće Mićića, gradonačelnika Bijeljine i potpredsjednika SDS i Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS (RUGIPP).

 

Po osnovu ovog ugovora, Mićo Mićić i njegova porodica mjesečno ostvaruju prihod od 9.603,45 KM, a za četiri godine inkasiraće ukupno 460.965 KM.

 

Zajedno sa Mićom Mićićem, potpisnici ovog ugovora su i njegova kćerka i sin, Mila i Pantelija Mićić, koji su, po svemu sudeći, formalno suvlasnici poslovnog prostora u Ulici Dušana Baranjina, koja se nalazi u drugoj gradskoj zoni.

 

 

Ta činjenica ukazuje i na nerealno visoku cijenu zakupa od 17 KM po metru kvadratnom za podrumski prostor (103,31 m2) i 22 KM po kvadratu za prizemlje (356,69 m2).

 

U vrijeme potpisivanja ugovora, tržišna cijena zakupa poslovnog prostora u Bijeljini bila je gotovo dvostruka niža od ove koju je Mićo Mićić ugovorio sa Geodetskom upravom, na čijem čelu je 2015. bio SNSD-ov direktor Miloš Komljenović.

 

Da bi se ovako štetan ugovor po Geodetsku upravu prikazao što povoljnijim, Mićić se „svjesno i dobrovoljno odriče zakupnine za dio poslovnog prostora površine 9,31 m2 u svrhu uspješne poslovne saradnje, tako da se cijena zakupa računa na ukupnu površinu od 460 m2“.

 

 

Jedna od klauzula ovog ugovora predviđa i da se visina zakupnine može mijenjati po isteku prvih 12 mjeseci, ali nije poznato da li je do te promjene i došlo.

 

Zanimljivo je da je u vrijeme potpisivanja ovog ugovora, Grad Bijeljina imao deset poslovnih prostora koji su bili prazni.

 

Postali milioneri iznajmljujući poslovne prostore državi

 

 

Mićić je odavno pokazao da nije gadljiv na novac iz budžeta koji kontrolišu kadrovi SNSD. U vrijeme izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa u ulici Dušana Baranina u Bijeljini, tvrdio da je potpuno čist pred zakonom i da udružuje svoje zemljište i kapital sa poslovnim partnerom, preduzećem “Trifunčević”.

 

U toj zgradi je poslovni prostor površine 225 kvadratnih metara koji preduzeće “Trifunčević” od 2010. izdaje Okružnom privrednom sudu za 9.213 KM mjesečno.

 

U Bijeljini je podstanar i Područno odjeljenje Inspektorata RS u Bijeljini, koje je smješteno u prostorijama kompanije “Oktan promet”, u vlasništvu poslanika u Narodnoj skupštini RS Vojina Mitrovića, kojem se za kiriju plaća više od osam hiljada maraka mjesečno.

 

Inače, u Bijeljini je vođen pravi mali rat između Miće Mićića i Vojina Mitrovića, koji je tada bio član SNSD, ali je ovu stranku napustio nakon što je RUGIPP prednost dao Mićićevom poslovnom prostoru.

 

Istinito

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *