Seka Kuzmanović savjetuje ministarku finansija RS

Aktuelno

Bivša direktorica „Elektrokrajine“ Seka Kuzmanović postala je savjetnik ministra finansija Republika Srpske Zore Vidović, saznaje portal CAPITAL.

 

Kuzmanovićeva je penzionisana u februaru kada je napustila direktorsko mjesto u „Elektrokrajini“, ali to što je penzionerka nije bila smetnja da joj Vidovićeva da novi angažman.

 

Kuzmanovićeva je polovinom prošle godine sa grupom direktora i načelnika opština osnovala „Premium Invest osiguranja“ i tada je rekla da je to investicija da bi imala prihode kada ode u penziju.

 

„Premium invest osiguranje“ je za manje od pola godine postojanja ostvarilo prihode od oko 221.000 KM, a prikazana je dobit od svega 4.000 KM.

 

Očito da prihodi od osiguranja nisu dovoljni pa bi Kuzmanovićeva za savjetovanje iz Budžeta RS trebalo da dobija naknadu od preko 2.000 KM.

 

U Ministarstvu finansija RS na pitanja CAPITAL-a koliko je lica i od kada angažovano na poziciji savjetnika ministra finansija ne odgovaraju ni peti dan od kada smo pitanja uputili.

 

Seka Kuzmanović je na čelo “Elektrokrajine” došla 2011. godine, a mandat je obnovila 2015. godine, da bi u februaru ove godine tu poziciju preuzeo Dragan Čavić.

 

Podsjećamo, Ministarstvo finansija odavno je utočište za mnoge penzionere članove ili ljude bliske SNSD-u.

 

CAPITAL je prošle godine objavio da su u Ministarstvu finansija ponovo zaposlena tri penzionisana radnika i to bivši pomoćnici ministra Mile Banika i Dušanka Stupar te radnica Mira Straživuk.

 

Banika je dobio poziciju savjetnika tadašnjeg ministra finansija Zorana Tegeltije, sa Dušankom Stupar je potpisan ugovor o djelu kako bi nastavila da radi u timu zaduženom za arbitražni postupak sa Naveenom Aggarwallom, dok je Mira Straživuk, takođe angažovana u Ministarstvu finansija RS.

 

Glavna služba za reviziju javnog sektora RS nedavno je objavila da je Ministarstvo finansija lani isplatilo 27.033 КM po osnovu otpremnina za četiri radnika koja su stekla uslove za odlazak u penziju, iako je njih troje nedugo nakon penzionisanja ponovo angažovano u tom ministrastvu.

 

(Capital)

Tagged

1 thought on “Seka Kuzmanović savjetuje ministarku finansija RS

  1. seka kuzmanovic=super hik, prva casica RS. Koga i o cemu to da savjetuje, kojom rukom se naginje časa a kojom flaša i to sve naravno povezati na SCADA sistem ….

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *